Bio producten

HOOFDINGREDIËNT

Chocoladetruffels van rauwe cacao, adukibonen, cranberries en pistachenoten

chocoloadetruffels-van-rauwe-cacao

In de Aziatische keuken spelen adukibonen een glanzende hoofdrol in diverse gebakjes en taartjes. En je maakt er de heerlijkste chocoladetruffels van. Varieer met pistachenoten, geraspte kokos en fijngehakte gedroogde frambozen om de truffels doorheen te rollen voor de kleurigste (glutenvrije) bonbons!

Lees meer

Quiche met abrikozen, cashewnoten & gekarameliseerde uitjes

DEEG-EN-DEEGROLLER-BIJ-VORM

Quiche is er is allerlei vormen en smaken. Het recept hieronder is voor een vegetarische variant met cashewnoten, abrikozen en gekarameliseerde uitjes. Een beetje pittige geitenkaas en tijm maken de balans tussen zoet, zuur en hartig compleet. Zowel warm als koud lekker en met een frisse groene salade met tomaatjes erbij, heb je een complete en verrassende maaltijd op tafel! Tip: maak de quiche in minivormpjes voor een “anders dan anders” hapje voor bij de borrel of als voorafje.

Lees meer

Spaghetti met rode quinoa “gehaktballetjes” in tomatensaus

gerecht_spaghetti

Voor een authentieke Italiaanse tomatensaus, heb je niets anders nodig dan verse, goed rijpe biologische tomaten, wat knoflook en geduld. Voor de lekkerste vegetarische balletjes gebruik je rode quinoa. Kook er wat spaghetti bij en klaar is je supergezonde Italiaanse pasta “gehaktballetjes” van Inca-oergraan!

Lees meer

Quinoaburgertjes

quinoa-burgertjes

Van superfood quinoa maak je superburgers. Dit gerecht is snel en makkelijk te maken en ontzettend lekker, met of zonder broodje, als lunch of bij het diner of in mini-versie bij de borrel!

Lees meer

Zelf gekiemde taugé

mungboon-kiemen

Gekiemde peulvruchten zitten boordevol vitaminen en ijzer. Deze voedingsstoffen neem je extra goed op wanneer je de kiemen van een peulvrucht eet omdat je lichaam ze veel makkelijker uit de kiem haalt dan uit een (gekookte) boon, linze of erwt. Mungbonen zijn de basis voor taugé maar eigenlijk kun je iedere peulvrucht waar nog een velletje omheen zit kiemen. Zo kiem je adukibonen tot de Japanse variant van de van oorsprong Chinese taugé!

Lees meer

Salade van bruine en witte bonen en kikkererwten

salade-bruinebonen

Bonen doen het uitermate goed in salades: gecombineerd met andere peulvruchten zoals kikkererwten maar ook met linzen. Verrijk de salade met verse kruiden van het seizoen en een zachtzoete honingdressing met knoflook, olijfolie en citroensap! Variatietip: strooi wat gebrokkelde feta of grof geraspte Parmezaanse kaas over de salade of maak een variant met blokjes gerookte zalm of makreel!

Lees meer

Soepje van bruine bonen en spelt

soepje-van-borlotti

Bruine bonen uit Zeeland en spelt uit Groningen: het gouden graan uit Noord-Nederland ontmoet stoere retro bonen van de Zuid-Westelijke Hollandse kust in dit hartverwarmend, kruidig soepje! Als alternatief voor de bruine bonen, kun je ook Borlotti bonen gebruiken.

Lees meer

Risotto van quinoa, paddenstoelen en zongedroogde tomaatjes

risotto van quinoa

Quinoa is, net als rijst, glutenvrij. In een handomdraai zet je een verrassende risotto van quinoa op tafel, met aardse smaken van paddestoelen en zongedroogde tomaatjes bijvoorbeeld. Beetje vers geraspte Parmezaanse kaas en een scheutje extra vergine olijfolie erover, enkele verse basilicumblaadjes en smullen maar van deze Italo-Inca risotto!

Lees meer

Broccoli, radijs, kiemen en quinoa-salade

broccoli-radijs

Alles is knapperig in deze salade van gezonde rauwe radijs en kiemen, kort geblancheerde broccoli, geroosterde pompoenpitten en overheerlijke quinoa. De pittig zoute feta contrasteert mooi met de bitter-zoete smaak van de groenten. Deze salade is een verrassend vegetarisch voorgerecht voor 8 of lichte lunch voor 4.

Lees meer

Lamsschenkels met ras el hanout, gekarameliseerde ui en rozijnen met bulgur

Lamsschenkels

Dit gerecht heet “mrouzia” in het Marokkaans en is een combinatie van zoete, kruidige en aardse smaken. Het specerijenmengsel “ras el hanout” betekent letterlijk vertaald “het beste van de winkel” en bestaat uit minimaal 12 maar soms wel 50 verschillende kruiden! Het geeft het lamsvlees die typisch Marokkaanse smaak!

Lees meer
Pagina 7 van 9« Meest recente...56789

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links