Bio producten

Kasha

GEROOSTERDE BOEKWEIT VOOR TOTAAL ANDERE SMAAKBELEVING!

Kasha is eerst gepelde en daarna “met lage verhitting” geroosterde boekweit, waardoor alle belangrijke, waardevolle eigenschappen behouden blijven. Geroosterde kasha smaakt nootachtig en vol en is weer eens iets totaal anders dan de alom bekende “gewone” boekweit. Kasha is bijzonder snel klaar en gebruik je bijvoorbeeld in warme ontbijtjes, door muesli, in salades, soepen en stoofschotels.
 
Boekweitzaadjes zijn de vruchtjes van een struik. Boekweit is dus geen graan maar sinds mensenheugenis vervult het in vele gerechten wel de functie van ervan.
 
Vermoedelijk heeft boekweit haar oorsprong zo’n 6000 jaar geleden, in het oude China en het Zuidoostelijk gebied van de Himalaya. Boekweit is eigenlijk pas sinds 700 jaar een ook in Europa geteeld gewas. Het kende een 100 jaar durende populaire periode en werd toen genadeloos van de troon gestoten door de aardappel. Tegenwoordig vind je (grootschalige) boekweitteelt eigenlijk alleen nog in Rusland en China.
 
Boekweit levert in tegenstelling tot granen, het aminozuur “lysine,” wat je nodig hebt voor de groei en instandhouding van je lichaam. De aminozurensamenstelling van boekweit is zo gunstig, dat de waarde ervan bijna net zo gunstig is als die van de beste dierlijke eiwitten (zoals van melk- en vleeseiwit). Behalve dat het eiwitrendement van boekweit veel hoger is dan van granen, is boekweit rijk aan vezels, vitamine B1 en B6 en diverse mineralen.

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met kasha

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links