Bio producten

Canihua

OUD & NIEUW IN ÉÉN, MET EEN NOG HOGERE VOEDINGSWAARDE DAN QUINOA!

Canihua is een nieuw “graan” in het schap. Maar eigenlijk al duizenden jaren oud! Canihua komt net als quinoa oorspronkelijk uit het Peruaanse Andesgebergte. De glutenvrije grassoort is familie van de quinoaplant en wordt al even lang gegeten. Er zijn echter een aantal opvallende verschillen met grote broer quinoa: zo zijn canihua zaadjes bijvoorbeeld kleiner dan quinoazaadjes en canihua wordt daarom ook wel babyquinoa genoemd.
 
Net als quinoa is canihua een waardevol vegetarisch ingrediënt vanwege de rijkelijk aanwezige eiwitten en het bevat – net als quinoa – vitamine B2, E en mineralen als ijzer en koper. Canihua bevat per portie echter méér eiwitten dan quinoa én een hogere concentratie voedingsvezels en mineralen, zoals ijzer. Verder zit er op canihuazaadjes geen laagje saponine zoals dat bij quinoa wel het geval is, waardoor je het voor het klaarmaken niet zo uitgebreid hoeft te spoelen.
 
Canihua is iets steviger dan quinoa en minstens zo veelzijdig: koud in salades en toetjes, in een warm ontbijtje, in roerbak- en stoofgerechten en soepen. Gebruik canihua in plaats van pasta, rijst of couscous of pof het voor een extra krokante topping voor salades en toetjes of als toevoeging aan je muesli of zelfgemaakte “energie”reep.

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met canihua

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links