Bio producten

Couscous

KEIHARD DE LEKKERSTE

Couscous van GreenAge wordt gemaakt van de beste kwaliteit Italiaanse durum (harde) tarwe. Veelzijdige basis voor salades & tajines en zelfs gebak!
 
Couscous is in feite pasta. Heel fijne pasta dan. En eigenlijk ontstaan uit pure noodzaak: door de eigenschap die Mediterrane tarwerassen hebben, namelijk dat ze “durum” oftewel, hard zijn. Heel hard. En deze korrels zijn daardoor niet tot fijn meel te malen. Deze gemalen, heel harde tarwe, noemt men ook wel semolina (griesmeel). De houdbaarheid van deze semolina is niet erg gunstig, dus moest men het snel verwerken. In Noord-Afrika was het maken van couscous de oplossing.
 
Durum tarwekorrels zijn vooral hard aan de buitenkant, waar de meeste gluten zitten. Deze harde stukjes blijven niet zo lang goed. De binnenkant van de durum tarwekorrel is echter wat zachter, bevat meer zetmeel. En dat bederft minder snel. Semolina is een mengeling van deze harde en zachte stukjes tarwekorrel. Wanneer je semolina nat maakt, kleven de kwetsbare en minder kwetsbare stukjes aan elkaar. Als je dat natte deeg vervolgens in kleine beetjes met wat zout tussen je handen rolt, vormen zich kleine korrels. Laat je de korreltjes drogen, dan krijg je couscous. Er heeft zich als het ware een conserveringslaagje van zachte zetmeel rondom de kwetsbare harde gluten gevormd. En de houdbaarheid is daardoor ineens een stuk langer: de binnenkant van de tarwekorrel beschermt de buitenkant tegen bederf.

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met couscous

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links