Bio producten

Boekweit

IN EUROPA VERLOOR BOEKWEIT 600 JAAR GELEDEN VAN DE AARDAPPEL. MAAR VEELZIJDIGE BOEKWEIT BLIJFT EEN LIEVELING OP IEDER MENU!

Boekweit is snel klaar en veelzijdig: in plaats van rijst of pasta, in (koude) salades, stoofschotels of soepen maar ook als basis voor een verrassende risotto. Rauw kun je boekweit ook verwerken, bijvoorbeeld door je smoothie wanneer je deze “blendt”, je smoothie wordt hier lekker romig en vol van.
 
Boekweitzaadjes zijn de vruchtjes van een struik. Boekweit is dus geen graan maar sinds mensenheugenis vervult het in vele gerechten wel de functie van ervan.
 
Vermoedelijk heeft boekweit haar oorsprong zo’n 6000 jaar geleden, in het oude China en het Zuidoostelijk gebied van de Himalaya. Boekweit is eigenlijk pas sinds 700 jaar een ook in Europa geteeld gewas. Het kende een 100 jaar durende populaire periode en werd toen genadeloos van de troon gestoten door de aardappel. Tegenwoordig vind je (grootschalige) boekweitteelt eigenlijk alleen nog in Rusland en China.
 
Boekweit levert in tegenstelling tot granen, het aminozuur “lysine,” wat je nodig hebt voor de groei en instandhouding van je lichaam. De aminozurensamenstelling van boekweit is zo gunstig, dat de waarde ervan bijna net zo gunstig is als die van de beste dierlijke eiwitten (zoals van melk- en vleeseiwit). Behalve dat het eiwitrendement van boekweit veel hoger is dan van granen, is boekweit rijk aan vezels, vitamine B1 en B6 en diverse mineralen.

Bestel boekweit

bestel_in_onze_webshop-spelt2

Recepten met boekweit

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links