Bio producten

Amaranth

ONSTERFELIJK AZTEKEN-OERGRAAN!

Amaranth is een van nature glutenvrij “pseudograan” vol vezels en mineralen zoals fosfor en magnesium en vitaminen B en E. De zaadjes bevatten “langzame suikers” wat wil zeggen dat je lichaam de van nature aanwezige suikers (die tot de koolhydraten behoren) heel langzaam opneemt. Daarom hebben die suikers maar een gering effect op je bloedsuikerspiegel. “Amaranth heeft een lage glycemische index,” wordt ook wel eens gezegd.
 
De amaranthzaadjes zijn afkomstig van de paars-rode pluimachtige bloemen van een oeroud Zuid-Amerikaanse grasgewas. De Inca’s aten al amaranth en de Azteken gebruikten amaranth bij het klaarmaken van rituele dranken en voedsel. Amaranth betekent “onsterfelijk” en de Azteken geloofden dat amaranth bovennatuurlijke krachten bezat.
 
Tegenwoordig groeit amaranth ook op veel plaatsen in Afrika en Azië, waaronder India: het land waar GreenAge amaranth vandaan komt.
 
Amaranth is snel klaar en kun je op bijzonder veel manieren bereiden: in soepen en sauzen, in warme ontbijtjes, voor pap en puddinkjes, om brood en koek mee te bakken en om te poffen. Mooie bijkomstigheid is dat de voedingswaarde van amaranth tijdens de verschillende bereidingen behouden blijft.

Bestel amaranth

bestel_in_onze_webshop-spelt2

Recepten met amaranth

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links