Bio producten

Pinda cashew mix spicy

LICHT PITTIGE MIX VAN DE BESTE NOTEN UIT DE TROPEN!

 

We zochten, testten en vonden een heerlijk licht-pittige (uiteraard biologische)specerijenmix om onze bio en fairtrade pinda’s en cashewnoten een kruidige kick mee te geven. Het resultaat is een mix van de meest populaire noten, naar GreenAge-recept gekruid, om lekker mee te snacken, voor bij de borrel, een glas fris of wijn of elke gelegenheid die wel wat pit kan gebruiken!
 
Cashewnoten zijn kleine nootjes die aan een tropische boom groeien onderaan de zogenaamde cashew-appel. In Nederland wordt de cashew-appel niet gegeten maar in Brazilië is het een delicatesse. De cashewnotenboom groeit voornamelijk in de tropen. Cashewnoten zijn rijk aan mineralen, vitaminen en anti-oxidanten. Door het hoge ijzer- en eiwitgehalte zijn ze een goede vleesvervanger.
 
De pinda is eigenlijk geen noot maar een peulvrucht. Zoals bij andere planten bevindt de bloem van de pindaplant zich bovengronds, en daaruit ontwikkelt zich een peul met meestal twee zaden. En dan gebeurt er iets heel bijzonders: de stengel waaraan de peul groeit wordt langer en boort zich in de grond. Onder de grond rijpt de vrucht tot het oogsttijd is. Opgraven, drogen en pellen maar!

 

Bestel pinda cashew mix spicy

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Ook lekker:

quote quote quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links