Bio producten

Studentikoosje

TE DEFTIG OM HAVER TE HETEN!

 

GreenAge brengt je de grote & luxe zus van de oude vertrouwde studentenhaver. Met Siciliaanse geroosterde (ongezouten) amandelen & Vietnamese cashewnoten. Het fruitige van deze mix komt van Peruaanse tropische incabessen, Mediterrane moerbeien & sultana’s en Canadese cranberries.

Liefkozend hebben we haar “Studentikoosje – de luxe” genoemd, afgeleid van studentenhaver maar waarom heet studentenhaver eigenlijk studentenhaver? GreenAge zocht en vond verschillende definities: “Mengsel van amandelen en rozijnen” & “mengsel van allerlei noten en rozijnen of andersoortig gedroogd fruit.”

Waarschijnlijk is het mengsel van noten en rozijnen indertijd de naam “studentenhaver” gegeven, vanwege de vermeende intelligentiebevorderende werking ervan. “Inderdaad kunnen de lichtverteerbare koolhydraten en mineralen op de korte termijn, en het ijzer & omegavetzuren op de langere termijn een goede uitwerking hebben op de geestelijke en algemene prestaties, zeker in het geval dat de overige voeding niet bijzonder hoogwaardig en gebalanceerd is” (aldus wikipedia). Studentenhaver wordt overigens ook wel “elitehaver” genoemd (wat volgens ons dan weer impliceert dat ook “de elite” wellicht enige bevordering van intelligentie behoeft, dan wel een met tijd en wijle eenzijdig voedingspatroon volgt ; -)

“Studentikoos” = zoals past bij of op de wijze van (echte) studenten, (gewild) ongedwongen. Oftewel: GreenAge voelde ruimte voor vrije interpretatie. En koos voor Studentikoosje, een mengsel van geroosterde, ongezouten Siciliaanse Tuono Amandelen, Vietnamese cashewnoten, gedroogde cranberries uit Cananda, incabessen uit Peru, moerbeien en sultana’s uit Turkije. “Studentikoosje de luxe” noemde Zij van GreenAge haar zelfs. Geschikt voor smulpaap, levens- en etensgenieter, elite en… student.

 

Bestel binnenkort studentikoosje de luxe

Ook lekker:

quote quote quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links