Bio producten

Vlierbessen

OUDE BEKENDE VAN DE GRIEKEN & JR (GROOT)MOEDER – IN EEN HEDENDAAGSE VERSCHIJNING!

 

Eind augustus – begin september, kleuren de grote witte trossen minuscule bloemetjes die je in hoge struiken langs de weg en in het bos vindt, diep paars tot zelfs zwart: de vlierbessen zijn rijp! Bij velen roept dit een nostalgisch gevoel op, een herinnering aan (groot)moeders die zelf jam, sap en taart maakten met deze kleine bes. Verse vlierbessen zijn er maar heel kort, de periode waarin je ze rijp kunt plukken, duurt hooguit een week. Daarom heeft GreenAge voor jou gedroogde vlierbessen: het hele jaar door genieten dus!
 
De gedroogde variant smaakt, net als de verse bes, fris en licht zuur en kun je bijvoorbeeld mee laten trekken in je (zelf bedachte) thee: combineer met ander gedroogd fruit en verse munt of kamille voor een verrassend gezond warm drankje! Of meng ze door GreenAge Muesli, smoothie of yoghurt met ander (gedroogd) fruit. Een handje gedroogde vlierbessen verrijken je zelfgemaakte jam of gebak wanneer je deze er tegelijk met het verse fruit in verwerkt.
 
Vlierbessen zijn niet alleen lekker maar bovendien zouden ze ook zeer gezond zijn. Hippocrates (“de vader van de Westerse geneeskunst” – 460 tot 370 voor Christus) schreef er al over en overal waar vlierbessen groeiden, werden ze naast “voor de lekker” ook voor de gezondheid gebruikt.

 

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met vlierbessen

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links