Bio producten

GEDROOGD FRUIT

Appel & vanille

ÉCHTE APPEL VERDIENT ÉCHTE VANILLE!

Weinig mensen staan stil bij wat vanille eigenlijk is. Het is een term wat direct een smaak oproept wanneer je het woord hoort, maar wat is het nu precies? Vanillesuiker en vanillearoma hebben niet veel met échte vanille te maken. Échte vanille is het merg (de zaadjes) van de vanillepeul: deze peul ontstaat wanneer de vanilleorchidee is uitgebloeid. Zowel de schil van de peul als de minuscule zaadjes geven de welbekende vanillesmaak aan diverse gerechten. Vanille gaat heel goed samen […]

Lees meer

Appel & kaneel

PARTNERS IN JAMMIE!

Kaneel & appel gaan hand in hand in allerlei gerechten. De smaken combineren perfect in bijvoorbeeld gebak en koek. Een logische keus dus om onze krokante appelringen te verrijken met puur kaneelpoeder! Kaneel wordt in brede “krullen” van de binnenbast van scheuten van de kaneelboom gewonnen. Deze krullen kennen we als “kaneelstokjes” en drogen en malen we tot kaneelpoeder.   De oermens verzamelde 10.000 jaar geleden al appels in het wild en in het nabije Oosten begon men 4.000 jaar […]

Lees meer

Appel

GEEN APPELCHIPS. MAAR APPEL. EN KROKANTER DAN CHIPS!

De oermens verzamelde 10.000 jaar geleden al appels in het wild en in het nabije Oosten begon men 4.000 jaar geleden met teelt voor consumptie. Vermoedelijk is de appel via de oude Zijderoute naar Noord-Westelijk Europa gekomen. De Oude Grieken en Romeinen teelden appels op grote schaal en tegenwoordig is de appel niet meer weg te denken uit onze dagelijkse voeding. Appels worden meestal vers gegeten en daarnaast verwerkt in allerlei appelgebak en bijvoorbeeld appelmoes. Drogen kan natuurlijk ook.   […]

Lees meer

Sultana rozijnen

DU PAIN, DU VIN, DU RAISIN!

De naam “rozijn” hebben we afgekeken van het Franse woord “raisin”, wat “druif” betekent. Dus eigenlijk hebben we het een beetje verkeerd vertaald, maar een kniesoor die daar over valt. Rozijnen zijn dus gedroogde druiven en Sultana rozijnen zijn gedroogde (pitloze) Sultana druiven – een specifiek en van nature zoet druivenras.   Druiven drogen doet de mens al een paar duizend jaar – vermoedelijk waren de Egyptenaren de eersten en ook de oude Grieken en Romeinen waren dol op deze […]

Lees meer

Gojibessen

AZIATISCHE KRACHTPATSER!

GreenAge gojibessen groeien op de Chinese hoogvlakten van de Qing Hai regio (grenzend aan Tibet), waar ze liefdevol worden geteeld, geplukt en gedroogd door onze boeren. Gojibessen kom je steeds vaker tegen, in allerlei mixen, muesli’s en zelfs koek en gebak. GreenAge heeft voor jou gojibessen om zo uit het vuistje te eten, thee van te trekken, door smoothies te pureren of te mengen met jouw favoriete mueslimix en in koekjes, gebak en jams te verwerken. Bijzondere tip: maak in […]

Lees meer

Incabessen (physalis peruviana)

ZONGEDROOGD OP HET LAND VAN DE INCA’S!

De Incabes is een oudgediende (hij heet niet voor niks Incabes) en afkomstig van de hoogvlakten van het Andesgebergte. Het besje is familie van de tomaat, aubergine en aardappel (de zogeheten nachtschadefamilie). De Incabessen van GreenAge komen uit Peru, waar ze op kleine schaal door een boerenfamilie liefdevol worden geteeld en zongedroogd. De bessen bevatten antioxidanten, polyphenolen en carotenoïden. Je eet ze zo uit het vuistje of gemengd met ander gedroogd fruit en / of noten. Door muesli, yoghurt of […]

Lees meer

Kersen

FRISZOETE VERLEIDING!

Zure kersen, gezoet met appelsap. Waarom niet gewoon zoete kersen drogen en niet zoeten? Omdat dan de smaak veel minder spannend, sterk en specifiek voor kersen is! Gedroogde zoete kersen gaan in smaak al snel op rozijnen lijken, zo niet de gedroogde zure kers. Overheerlijk om zo van te snoepen, maar je kunt ze natuurlijk ook door je muesli en yoghurt of toetje roeren. Of meebakken in bijzonder zelfgemaakt (noten &) vruchtenbrood!  

Lees meer

Berberisbessen

AFRIKAANS ZUURBESJE ZOEKT ZOETE TEGENHANGER!

In de Afrikaanse Sahara is de oorsprong te vinden van de berberisbessen. Berberis is waarschijnlijk afgeleid van Berber, de naam van de bewoners van de Sahara. In het Nederlands heet deze bes de zuurbes. De zure smaak komt door de rijkelijk aanwezige vitamine C (de vitamine die van zichzelf een zure smaak heeft). Berberisbessen kun je gebruiken om thee van te trekken. Of om door je muesli, yoghurt en smoothies te mengen of voor een frisse toon door zelfgemaakte jams […]

Lees meer

Aroniabessen

LIJKT OP EEN DONKERE UIT DE KLUITEN GEWASSEN BOSBES, MAAR HIJ HEET: ARIONABES!

Aroniabessen – ook wel zwarte appelbessen genoemd – worden steeds populairder bij iedereen die op zoek is naar verschillende extra gezonde voedingsmiddelen om toe te voegen aan zijn dieet. De kleine donkere bessen van de Aronia melanocarpa plant zitten vol met gezonde voedingsstoffen, antioxidanten, vitamine C en anthocyanen en smaken wat zuur.   Oorspronkelijk komt de aroniabes uit Noord-Amerika, waar ze voor de Indianen een belangrijk onderdeel van de voeding vormde. Aroniabessen zijn in gedroogde vorm relatief droog (“Hoe kan […]

Lees meer

Moerbeien

HONINGZOETE LELIJKERDS!

Gezonde lelijkerds. Want eerlijk is eerlijk, moerbeien zijn niet moeders mooiste. Maar wel een van moeders gezondste met de rijkelijk aanwezige mineralen, vitaminen en vezels. De moerbei snoep je lekker – solo – op of meng je door je muesli of yoghurt. In toetjes smaakt de honingachtige moerbei eveneens heerlijk, of meng door deeg voor gebak en brood voor een bijzondere twist.  

Lees meer
Pagina 1 van 3123

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links