Bio producten

Tropische fruit mix

TROPISCH HUWELIJK VAN HET LEKKERSTE FRUIT UIT ZUID-AMERIKA, AFRIKA & AZIË

Wat hebben Burkina Faso, Mexico, Sri Lanka en Peru met elkaar gemeen? De ingrediënten voor GreenAge Tropische fruitmix! Mango (Burkina Faso), ananas (Mexico & Sri Lanka), banaan & incabessen (Peru) komen rijp geoogst, gesneden en zongedroogd vanuit deze tropische landen naar Nederland en vinden hun weg naar een van de lekkerste gedroogd fruitverrassingen van GreenAge.
 

Incabessen

De incabessen in GreenAge Tropische fruitmix komen van dezelfde plantage als GreenAge Banaan in Peru. Incabessen kom je ook tegen onder de naam “physalis” en de bloemen – zaadlijsten ervan lijken net lampionnetjes.
 

Ananas

Ananas betekent “uitmuntende vrucht” in het Tupi- Indiaans. De Spanjaarden noemden hem “piña”, vanwege de uiterlijke gelijkenis met een dennenappel. Een ananas bestaat eigenlijk uit tientallen kleine besjes die samengroeien tot een vrucht die wel 30 cm lang kan worden! Onze ananasstukjes komen van uitsluitend volledig rijpe ananassen, want alleen dan is de vrucht optimaal van smaak. Dun gesneden drogen ze in de zon, wat je kunt zien aan de kleur van de stukjes en bovenal kunt proeven: een en al zonnigheid op je tong!
 

Mango

De tropische mango groeit aan soms wel 40 meter hoge bomen en bevat het gelukshormoon tryptofaan: niet alleen gezonde snoepjes, die mango’s, maar je wordt er ook nog eens blij van! Onze mango’s komen uit Burkina Faso en worden rijp geoogst, dun gesneden en in de zon gedroogd. En daar zijn we trots op want je proeft deze zonnigheid meteen!

 

Banaan

Gedroogde banaan van GreenAge is 100% zongedroogde banaan. Niets meer en niets minder. Onze banaan heet dus ook gewoon…. Banaan. Onze boerenfamilies oogsten de bananen pas wanneer natuur en zon hun werk voltooid hebben en ze optimaal rijp zijn. Daardoor zijn de bananen zoet genoeg: het in onrijpe of halfrijpe bananen aanwezige zetmeel is voor het grootste deel omgezet in 100% natuurlijke sucrose, glucose en fructose. De boeren snijden de bananen vervolgens in iets dikkere plakjes, die ze drogen in de zon tot ze lekker “chewy” zijn, voor een optimale banaansmaak en optimale “mondbeleving.” De donkergele-bruine kleur is precies zoals de natuur het bedoeld heeft.

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Ook lekker:

quote quote quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links