Bio producten

Gierst

IS HET COUSCOUS? IS HET QUINOA? NEE, HET IS GIEREND LEKKERE GIERST!

Gierst is eigenlijk een “pseudograan”, we scharen gierst namelijk weliswaar onder de granen, maar gierst is eigenlijk een grassoort. Een grassoort waaruit grote pluimen of kolven bloeien, waaraan kleine korreltjes, de zaadjes groeien.
 
8000 jaar geleden teelden de Oude Chinezen al gierst, maar vermoedelijk heeft gierst een Noord-Afrikaanse oorsprong. Gierstplanten kunnen goed tegen hitte, droogte en een voedingsarme grond maar houden niet van de kou. Een logische plek dus voor gierst om op grote schaal in Afrika te groeien. In Noord-Afrika staat gierst al eeuwenlang op het menu als een soort couscous.
 
Gierst is snel klaar en kun je eten en verwerken als rijst (denk aan risotto, pilav of bij curry en stoofgerechten). Ook kun je gierst (koud) gebruiken als basis voor een frisse salade, in soepen en zelfs in zoete gerechten: gierstpuddinkjes met bessensaus bijvoorbeeld! Kooktip voor een losse, rulle gierst: rooster de korreltjes voor het koken eerst enkele minuten in een droge koekenpan totdat ze open beginnen te breken.

Bestel gierst

bestel_in_onze_webshop-spelt2

Recepten met gierst

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links