Bio producten

GRANEN

Freekeh – gebroken

Groen, gebrand, gebroken, gezellig graan!

De gebroken freekeh variant van GreenAge ziet eruit als bulgur en je maakt deze op precies dezelfde manier klaar: doe voor 1 persoon een klein kopje freekeh in een kom en overgiet met 2 x zoveel kokend water. Laat 15 minuten staan, roer even om en je freekeh is klaar om te eten. Gebroken freekeh is niet alleen snel klaar, het biedt je ook een scala aan toepassingsmogelijkheden. Je gebruikt het zoals je bulgur, couscous en andere granen gebruikt: als […]

Lees meer

Freekeh – heel

Heel en groen en heel groen!

GreenAge brengt jou gebroken en hele freekeh. De hele variant zijn hele korrels, die je kookt als pasta, alleen ietsje langer (20-25 minuten). Je hebt talloze opties voor gerechten op basis van freekeh: warm (in plaats van rijst of pasta) en koud, hartig en zoet – als ontbijt (gaar daarvoor de freekeh in (kokos)melk en meng het met wat fruit en noten – als lunch (in een salade met groene kruiden en wat feta of gerookte kip) – als diner […]

Lees meer

Emmer Van Hollandsche Bodem

PAPA VAN KAMUT, DURUM TARWE EN SPELT UIT HET HOGE NOORDEN VAN ONS LAND!

Emmer is een oergraan – het loopt zo’n 1.000 jaar “achter” op Eenkoorn maar wordt daarmee toch al ruim 9.000 jaar geteeld. In Nederland ontstonden de eerste akkers voor het telen van emmer waarschijnlijk 2.000-3.000 jaar geleden, op zogeheten “celtic fields,” ook wel raatakkers genoemd: kleine, vierkante of rechthoekige en aaneensluitende akkers.   Emmer wordt ook wel tweekoorn genoemd omdat de korrels groeien uit 2 bloemetjes die aan elkaar vast zitten. Per twee zitten ze vast aan de stengel dus. […]

Lees meer

Eenkoorn Van Hollandsche Bodem

VAN MESOPOTAMIË NAAR GRONINGEN: OERGRAAN DER OERGRANEN!

Eenkoorn is een oergraan, de voorloper van emmer en de “moeder” van spelt. Een bijzonder oergraan, want het wordt nog maar heel weinig geteeld, laat staan in de 100% natuurzuivere oervorm. In het toenmalige Mesopotamië is men bijna 10.000 jaar geleden met het telen van dit graan begonnen. Bij gletsjermummie Ötzi (wie kent hem niet?) is eenkoorn gevonden, waaruit onder meer blijkt dat het groeigebied van de eenkoorn langzaam uitbreidde naar noordelijker en westelijker streken.   Eenkoorn dankt haar naam […]

Lees meer

Teff vlokken

ETHIOPISCHE GLUTENVRIJE VLOKKEN – VEELZIJDIG EN VOEDZAAM!

Teff vlokken gebruik je precies zoals je quinoavlokken gebruikt: zo door je muesli of als basis voor zelfgemaakte muesli of voedzame ontbijtpap. Of gebruik het als bindmiddel voor soepen en sauzen, paneer er kroketjes mee of gebruik het als vulling daarvoor. Ermee bakken kan ook (maal het eventueel nog wat fijner in een keukenmachine).  

Lees meer

Teff gepoft

LIEFDESGRAS VOL CALCIUM EN IJZER!

Gepofte teff gebruik je zoals ieder ander gepoft graan: door muesli, door yoghurt en om je desserts en salades nog mooier en lekkerder te maken. Maak er granolabars van met gepofte quinoa, gedroogd fruit en honing en klaar is je zelfgemaakte glutenvrije energiereep!  

Lees meer

Quinoamix

MET ZIJN 3EN IN 1 ZAKJE: VARIATIE MET SMAAK, KLEUR EN TEXTUUR!

GreenAge quinoamix komt uit het Peruaanse deel van de Andes en is geteeld door kleinschalig werkende boeren. Quinoamix bestaat uit witte, rode en zwarte quinoa: voor de optimale mix van kleuren, textuur en smaken. De drie kleuren lijken op elkaar maar zijn allen net even anders: rood en zwart is wat krokanter en smaken wat sterker   Quinoa is een van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant met rood-oranje pluimen. De naam ‘quinoa’ komt uit het Quechua, een oorspronkelijke Andes-Equatoriale taal, en betekent […]

Lees meer

Couscous – maïs & rijst

LICHT, LUCHTIG, FRIS EN GEEL!

Prachtig geel van prachtige van nature glutenvrije “granen”: rijst & maïs. Verrassend & origineel en zo mooi op je bord!   Traditioneel stoom je couscous in een pan die uit 2 delen bestaat. In het onderste deel zit kokend water. Het bovenste deel is een soort vergiet en zet je daar bovenop. Een couscoussière heet zo’n tweedelige pan en het stomen herhaal je minimaal 3 keer – wel even loswrijven tussendoor. Je kùnt de couscous van GreenAge op deze manier […]

Lees meer

Couscous – kamut

VAN EGYPTE NAAR AMERIKA NAAR IEDERE TAFEL WAAR COUSCOUS OP MAG STAAN!

Couscous van 100% oergraan kamut, voor een volle en bijna romige smaak. Kamut is net als spelt een echt oergraan. Eigenlijk heet het khorasan tarwe (kamut is een handelsnaam). Deze khorasan tarwe mag je pas “kamut” noemen wanneer het biologisch geteeld is. Kamut komt oorspronkelijk uit Egypte. Een Amerikaanse piloot nam in 1949 kamutkorrels mee naar de Verenigde Staten, waar het hem lukte deze oertarwe te telen en sindsdien groeide de bekendheid met dit bijzondere oergraan.   Couscous kom je […]

Lees meer

Couscous – spelt & quinoa

HET NATIONALE VOEDSEL VAN NOORD-AFRIKA OP BASIS VAN 2 OER-WERELDGRANEN

Gemaakt op basis van typisch Europees oergraan spelt en Zuid-Amerikaans oer(pseudo)graan quinoa: het beste van twee werelddelen, het beste van 2 van de beste granen.   In Noord-Afrika beschouwt men couscous – al sinds eeuwen – als nationaal voedsel, zoals pasta dat is voor Italianen en rijst voor Aziaten. Het woord “couscous” is er meestal de aanduiding van een gerecht met groenten en vlees of kip en / of noten, veelal bereid in de traditionele tajine. Daarbuiten is couscous al […]

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links