Bio producten

Quinoamix

MET ZIJN 3EN IN 1 ZAKJE: VARIATIE MET SMAAK, KLEUR EN TEXTUUR!

 

GreenAge quinoamix komt uit het Peruaanse deel van de Andes en is geteeld door kleinschalig werkende boeren. Quinoamix bestaat uit witte, rode en zwarte quinoa: voor de optimale mix van kleuren, textuur en smaken. De drie kleuren lijken op elkaar maar zijn allen net even anders: rood en zwart is wat krokanter en smaken wat sterker
 
Quinoa is een van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant met rood-oranje pluimen. De naam ‘quinoa’ komt uit het Quechua, een oorspronkelijke Andes-Equatoriale taal, en betekent ‘Moedergraan’ of ‘Supergraan’. De Maya’s verbouwden quinoa al 4.000 jaar geleden op de extreme hoogtes van het Andesgebergte. Ze maakten quinoa klaar als rijst en beschouwden het als hun “heilige voeding.” Ook in de Nazcacultuur (rond 200 voor Christus), Azteken (rond 1200 na Christus) en voor de Inca’s (rond 1450 na Christus) speelde quinoa een belangrijke rol, zowel in het dagelijkse voedingspatroon als in religieuze zin.
 
Tegenwoordig wordt quinoa vaak tot de “superfoods” gerekend vanwege de uitzonderlijke voedingswaarden. Deze voedingswaarden werden al lang geleden geprezen en gevreesd: de Spaanse Conquistadores die in de 16e eeuw naar het tegenwoordige Latijns-Amerika trokken, verboden de teelt van quinoa omdat ze dachten dat de Inca’s en Maya’s hier hun onuitputtelijke oerkracht aan te danken hadden. Enkele dappere boeren gingen echter stiekem door met de teelt van het “voedsel van de goden” op de hoogvlakten van de Andes en inmiddels is quinoa hier niet meer weg te denken.
 
Quinoa kun je op tientallen, zo niet honderden manieren bereiden. Wat denk je van quinoa-salade met granaatappel en verse munt? Of van quinoa “à la risotto” met paddenstoelen en peterselie? En ook voor toetjes is quinoa een bijzonder jammie basis!

 

Bestel quinoamix

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met quinoamix

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links