Bio producten

Calasparra

SPANJE’S BEROEMDSTE EN BESTE RIJST, AANGEBODEN DOOR GREENAGE!

Bij ieder nationaal rijstgerecht, smaakt rijst uit het land of gebied van herkomst van het gerecht het best. Zo maak je Louisiana “gumbo” met Amerikaanse lange korrelrijst, Indiase curry met basmati en Thaise khaow pad met pandan.
 
In Spanje is paella een gerecht dat traditioneel op zondag tijdens de lunch wordt gegeten met de hele familie of een grote groep vrienden. Iedere Spaanse regio heeft haar eigen manier van paella klaarmaken. Kom je aan de kusten vooral versies met vis, schaal- en schelpdieren tegen, in het binnenland maken ze paella met konijn, slakken, kip en chorizo. Eén ingrediënt hebben alle paella’s gemeen: rijst. Maar niet zomaar rijst. Risottorijst of basmati voor paella gebruiken, is als vloeken in de kerk. Spanjaarden zijn trots op de Spaanse rijstvelden, en nemen hun Arroces Espanoles (Spaanse rijst) erg serieus. Net zoals we dat bij wijnen kennen, heeft Spanje twee gebieden die een “Denominacion de Origen Protegida” hebben, als garantie voor de kwaliteit. Een daarvan is Calasparra D.O.P.
 
Calasparra is de enige rijst om authentieke paella mee te maken. GreenAge vertelt je het wonderlijke verhaal achter deze wonderlijke rijst.
Lees meer  

Bestel calasparra

bestel_in_onze_webshop_spicy

Recepten met calasparra

quote quote

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links