Bio producten

BULGUR

Bulgursalade met dadelstukjes, cashewnoten en gerookte kip

Van bulgur kun je allerlei soorten salades maken – bulgur leent zich uitstekend voor eindeloos variëren met smaken. Dit recept met romige cashewnoten, zoete dadelstukjes en hartige gerookte kip is een eenvoudige basis waar je vervolgens alle kanten mee op kunt. Vervang de dadelstukjes voor ander gedroogd fruit (zoals cranberries, rozijnen) en in plaats van cashewnoten kun je een keer amandelen of pecannoten gebruiken. Liever een vegetarische bulgursalade? Gebruik dan feta of buffelmozzarella. Met makreel is deze salade ook heel lekker trouwens!

Lees meer

Lamsschenkels met ras el hanout, gekarameliseerde ui en rozijnen met bulgur

Dit gerecht heet “mrouzia” in het Marokkaans en is een combinatie van zoete, kruidige en aardse smaken. Het specerijenmengsel “ras el hanout” betekent letterlijk vertaald “het beste van de winkel” en bestaat uit minimaal 12 maar soms wel 50 verschillende kruiden! Het geeft het lamsvlees die typisch Marokkaanse smaak!

Lees meer

Kiptajine met olijven, citroen en koriander met bulgur

Een tajine is een van oorsprong Marokkaanse aardewerken stoofpan met een relatief hoog kegelvormig deksel. Alles wat lekker lang en rustig gaar mag stoven, is geschikt om in een tajine klaar te maken (maar een gewone braadpan gebruiken mag natuurlijk ook). Zoals kip bijvoorbeeld, met Noord-Afrikaanse smaken!

Lees meer

Bulgursalade met kikkererwten, granaatappel en amandelen

Fris en kruidig is deze bulgursalade met de overheerlijke combinatie van granaatappelpitjes, amandelen en kikkererwten. Verse munt, koriander en een honing-mosterd-citroendressing maken dit gerecht tot de ideale vegetarische lunch of licht diner!

Lees meer

Mediterrane bulgursalade

Bulgur is een typisch Mediterraan / Midden-Oosters product wat het zowel warm als koud heel goed doet als bijgerecht. En voeg je aan deze salade met Mediterrane smaken wat feta of gerookte kip toe, dan heb je meteen een complete lunch of licht diner!

Lees meer

De aller-lekkerste vegetarische chili ooit

Chili is de volgende dag nog lekkerder, daarom is dit recept voor een extra grote pan vol overheerlijke chili. Zodat je er de volgende dag of later in de week nog een keer van kunt genieten! In dit recept is de gedroogde variant van de poblano chilipeper gebruikt. Deze pepersoort heeft een dieprode kleur en gerimpeld velletje. Gedroogd is de smaak zoetig, rokerig en medium scherp tot scherp. Het is niet erg als je geen poblano (ook wel “ancho” genoemd) poeder kunt vinden, gebruik in ieder geval chilipoeder van de beste kwaliteit die je kunt vinden. Variatietip: gebruik niet 2 liter groentebouillon maar 1 ½liter water en ½ liter rode wijn. Voeg in het recept dan eerst de wijn toe en laat de alcohol verdampen voordat je de groentebouillon erbij doet.

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links