Bio producten

BRUINE BONEN

Oud Hollandsche bruine bonensoep

Winterweer – of in ieder geval koud weer – vraagt om hartverwarmende soep. In Nederland denkt men dan al snel aan erwtensoep en ja, goed klaargemaakt is erwtensoep een ware wintertraktatie. Minder voor de hand liggend maar minstens even traditioneel, is bruine bonensoep. Naar Oud Hollandsche receptuur het liefst. De bruine bonensoep van GreenAge mag je met reden een “slow food” gerecht noemen: het is geen soep die je in een half uurtje even in elkaar flanst. Het is een “langzame” soep die je met rust, tijd en liefde klaarmaakt om vervolgens genadeloos en “slow” van te genieten!

Lees meer

Frisse bonensalade met feta en dadels

Bruine en witte bonen kom je meestal tegen in warme gerechten. Maar koud komen ze minstens even goed tot hun recht. Met dit basisrecept voor een frisse salade kun je eindeloos variëren – vervang dadels voor ander gedroogd fruit en gebruik andere bonen of gerookte kip of zalm in plaats van feta!

Lees meer

Salade van bruine en witte bonen en kikkererwten

Bonen doen het uitermate goed in salades: gecombineerd met andere peulvruchten zoals kikkererwten maar ook met linzen. Verrijk de salade met verse kruiden van het seizoen en een zachtzoete honingdressing met knoflook, olijfolie en citroensap! Variatietip: strooi wat gebrokkelde feta of grof geraspte Parmezaanse kaas over de salade of maak een variant met blokjes gerookte zalm of makreel!

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links