Bio producten

PEULVRUCHTEN

Houmous

Houmous is een tapenade, spread, dip op basis van kikkererwten, sesampasta, knoflook en olijfolie. Bij GreenAge maken we deze houmous lekker fris door en vers citroensap en bladpeterselie in te gebruiken en te bestrooien met wat (gerookt) paprikapoeder voor de “looks”!

Lees meer

Zelf gekiemde taugé

Gekiemde peulvruchten zitten boordevol vitaminen en ijzer. Deze voedingsstoffen neem je extra goed op wanneer je de kiemen van een peulvrucht eet omdat je lichaam ze veel makkelijker uit de kiem haalt dan uit een (gekookte) boon, linze of erwt. Mungbonen zijn de basis voor taugé maar eigenlijk kun je iedere peulvrucht waar nog een velletje omheen zit kiemen. Zo kiem je adukibonen tot de Japanse variant van de van oorsprong Chinese taugé!

Lees meer

Salade van bruine en witte bonen en kikkererwten

Bonen doen het uitermate goed in salades: gecombineerd met andere peulvruchten zoals kikkererwten maar ook met linzen. Verrijk de salade met verse kruiden van het seizoen en een zachtzoete honingdressing met knoflook, olijfolie en citroensap! Variatietip: strooi wat gebrokkelde feta of grof geraspte Parmezaanse kaas over de salade of maak een variant met blokjes gerookte zalm of makreel!

Lees meer

Soepje van bruine bonen en spelt

Bruine bonen uit Zeeland en spelt uit Groningen: het gouden graan uit Noord-Nederland ontmoet stoere retro bonen van de Zuid-Westelijke Hollandse kust in dit hartverwarmend, kruidig soepje! Als alternatief voor de bruine bonen, kun je ook Borlotti bonen gebruiken.

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links