4 personen | bereidingstijd 30 minuten | Makkelijk |
Van superfood quinoa maak je superburgers. Dit gerecht is snel en makkelijk te maken en ontzettend lekker, met of zonder broodje, als lunch of bij het diner of in mini-versie bij de borrel!
INGREDIËNTEN
- 1 kopje GreenAge quinoa, gekookt volgens gebruiksaanwijzing, afgekoeld
- 100 gram geblancheerde broccoli, fijngehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 2 eieren
- tien steeltjes bieslook, in dunne ringetjes gesneden
- de blaadjes van 3 takjes bladpeterselie, fijngehakt
- een kopje paneermeel of broodkruim
- 50 gram feta, fijn gebrokkeld
- zout en peper
BEREIDEN
- meng alle ingrediënten door elkaar, breng op smaak met peper en zout
- vorm 4 grote of 8 kleine burgers van het quinoamengsel
- verhit een flinke scheut milde olijfolie in een koekenpan en bak de burgers om en om op middelhoog vuur goudbruin (ca. 10 minuten)
- lekker met zelfgemaakte mayonaise en tomatensalsa en vers gebakken brood!