De sleutel tot de beste Thaise curry is: zorg dat je alle ingrediënten indien nodig gewassen, gesneden, gehakt en in kommetjes hebt klaarstaan, samen met de smaakmakers als vissaus. En zorg dat de rijst al bijna klaar is, wanneer je je wok op het vuur zet. Want deze zonnige Thaise curry is, binnen enkele minuten klaar en op zijn lekkerst als je het meteen opeet.
Lees meer →RECEPTEN
Met quinoa maak je net zo makkelijk verrukkelijke toetjes als hartige gerechten. Dit recept is voor een heerlijk fris en verrassend dessert. Je maakt het makkelijk van te voren, in kleine glaasjes of in 1 grote schaal met een royale laag vers fruit erop.
Lees meer →Houmous wordt traditioneel gemaakt van kikkererwten, knoflook, tahini (sesampasta) en olijfolie maar eigenlijk kun je van iedere peulvrucht een verrassende “houmous” of tapenade maken. Deze groene variant van mungbonen, is fris door het limoensap en licht pittig door de fetakruimels die je er op het laatst doorheen roert. Heerlijk op een stuk vers Turks brood of knapperige crackers!
Lees meer →Houmous wordt traditioneel gemaakt van kikkererwten, knoflook, tahini (sesampasta) en olijfolie maar eigenlijk kun je van iedere peulvrucht een verrassende “houmous” of tapenade maken. Deze pittig-zoete variant van mungbonen, is kruidig door geroosterd koriander- en komijnzaad en lekker pittig door de verse rode pepertjes. Heerlijk op een stuk vers Turks brood of knapperige crackers!
Lees meer →In de Aziatische keuken spelen adukibonen een glanzende hoofdrol in diverse gebakjes en taartjes. En je maakt er de heerlijkste chocoladetruffels van. Varieer met pistachenoten, geraspte kokos en fijngehakte gedroogde frambozen om de truffels doorheen te rollen voor de kleurigste (glutenvrije) bonbons!
Lees meer →Quiche is er is allerlei vormen en smaken. Het recept hieronder is voor een vegetarische variant met cashewnoten, abrikozen en gekarameliseerde uitjes. Een beetje pittige geitenkaas en tijm maken de balans tussen zoet, zuur en hartig compleet. Zowel warm als koud lekker en met een frisse groene salade met tomaatjes erbij, heb je een complete en verrassende maaltijd op tafel! Tip: maak de quiche in minivormpjes voor een “anders dan anders” hapje voor bij de borrel of als voorafje.
Lees meer →Voor een authentieke Italiaanse tomatensaus, heb je niets anders nodig dan verse, goed rijpe biologische tomaten, wat knoflook en geduld. Voor de lekkerste vegetarische balletjes gebruik je rode quinoa. Kook er wat spaghetti bij en klaar is je supergezonde Italiaanse pasta “gehaktballetjes” van Inca-oergraan!
Lees meer →Van superfood quinoa maak je superburgers. Dit gerecht is snel en makkelijk te maken en ontzettend lekker, met of zonder broodje, als lunch of bij het diner of in mini-versie bij de borrel!
Lees meer →Gekiemde peulvruchten zitten boordevol vitaminen en ijzer. Deze voedingsstoffen neem je extra goed op wanneer je de kiemen van een peulvrucht eet omdat je lichaam ze veel makkelijker uit de kiem haalt dan uit een (gekookte) boon, linze of erwt. Mungbonen zijn de basis voor taugé maar eigenlijk kun je iedere peulvrucht waar nog een velletje omheen zit kiemen. Zo kiem je adukibonen tot de Japanse variant van de van oorsprong Chinese taugé!
Lees meer →Bonen doen het uitermate goed in salades: gecombineerd met andere peulvruchten zoals kikkererwten maar ook met linzen. Verrijk de salade met verse kruiden van het seizoen en een zachtzoete honingdressing met knoflook, olijfolie en citroensap! Variatietip: strooi wat gebrokkelde feta of grof geraspte Parmezaanse kaas over de salade of maak een variant met blokjes gerookte zalm of makreel!
Lees meer →