Bio producten

ITALIAANSE DELICATESSEN

Kapperappeltjes

UITGEBLOEID & NIET VER VAN DE BOOM!

Kappertjes kent iedereen: het zijn de bloemknopjes van de Mediterrane kappertjesplant. Maar laat je die knopjes gewoon zitten, dan komt er vanzelfsprekend een (prachtige!) bloem uit. En als je die bloem ook met rust laat, vormt zich hieruit een vruchtje: het kapperappeltje! Knapperig en friszuur, aan een steeltje. Dat steeltje kun je overigens gewoon eten en wil je dat niet, omdat je het toch wat hard vindt: zie het steeltje dan als de mooiste manier op het kapperappeltje te serveren! […]

Lees meer

Artisjokharten met steel

DE GESTEELDE KONINGIN ONDER ONZE ARTISJOKKEN!

De ultieme traktatie voor iedere liefhebber van artisjokken: hele harten mét steel! De steel zorgt niet alleen voor een heel mooie presentatie (heel of in 4en gesneden inclusief steel, zien deze harten er schitterend uit op je bord) maar geeft een extra dimensie aan artisjokharten. De stelen eet je namelijk gewoon mee, ze hebben dezelfde smaak als de rest van het artisjokkenhart en hebben een lekkere crunchy bite.   Voor de artisjokharten met steel (in olie en kruiden) die bedoeld […]

Lees meer

Antipastimix

OMDAT JE SOMS NIET WILT KIEZEN MAAR GEWOON LEKKER VAN ALLES WAT NEEMT!

Een unieke mix van olijven, zongedroogde tomaatjes en gegrilde groenten die je zó op tafel zet. Voor bij de borrel, bij een antipasti schotel of over / door een salade.  

Lees meer

Tomatenbrood met olijven

Wie kent ze niet? Ciabatta-achtige, platte broden – naturel, met olijven, Italiaanse kruiden, gedroogde tomaatjes. In dit tomatenbrood met olijven vind je een beetje van alles: zontomaatjes, groene en / of zwarte olijven en tijm! Lekker voor bij de borrel met een tapenade of dip of als lunch met een flinke pluk rucola en gegrilde artisjokken bijvoorbeeld.

Lees meer

Zuppa rustica

“RUSTIEKE”, KLASSIEKE ITALIAANSE COMBINATIE VAN PREI EN AARDAPPEL!

Een maaltijdsoep met rijst, prei en aardappel. Prei en aardappel zijn in Italië een vaak gezien “rustiek” duo als het om eten gaat. Of het nou door pasta, rijst, over pizza of in de soep gaat. Door deze combinatie krijgt deze “rustieke” soep een romige structuur en smaak – eentje die misschien niet erg voor de hand ligt maar die je zeker opnieuw en opnieuw wilt beleven als je deze eenmaal geproefd hebt.  

Lees meer

Zuppa minestrone

VAN-ALLES-WAT-SOEP!

Wie kent deze soep niet? Iedere Italiaanse mama heeft zo haar eigen recept en afhankelijk van de regio waar de minestrone wordt gemaakt, wordt er rijst of pasta in verwerkt. Die van ons is uiteraard met de door familie Picco zelf geteelde rijst. “Minestra” betekent “soep” in het Italiaans en “minestrone” is het vergrootwoord ervan en betekent dus “grote soep.” Omdat er zoveel verschillende ingrediënten in zitten: naast rijst ook diverse peulvruchten, groenten en kruiden in het geval van familie […]

Lees meer

Zuppa della nonna

OMA’S ZUPPA – NIET ALLEEN VOOR OMA’S!

Vrij vertaald betekent dit “soep van oma” en deze Zuppa heeft deze naam niet voor niets. Oma Picco bewaakt de smaak en receptuur van alle risotto, farrotto, orzotto en zuppe die de familie maakt en deze zuppa is een oud bewaard familierecept op basis van rijst, bonen, linzen en erwten en verschillende groenten en kruiden.  

Lees meer

Farrotto & pompoen

AARDS EN ZOET!

Farrotto – “risotto” van “farro,” Italiaans spelt – gaart snel en net zo makkelijk als risotto van rijst, omdat deze een klein beetje geslepen, “gepareld” is. De farro neemt daardoor ook de overheerlijke smaken goed op die de kruiden, specerijen en (in de hoofdrol) pompoen aan dit gerecht geven. De aardse smaak van farro gaat harmonieus hand in hand met het aardse, bijna zoete karakter van de pompoen.  

Lees meer

Farrotto & aubergines

FRIS EN KRACHTIG!

Aubergines zijn van nature relatief bitter smakende groenten. De bitterheid verdwijnt voor een groot deel wanneer de aubergines gaar zijn. Wat overblijft, is een volle romige groente – die met de aardse en tegelijkertijd frisse smaak, perfect past bij de geparelde farro in deze farrotto.  

Lees meer

Risotto & tomaat en basilicum

VRIENDEN VOOR HET LEVEN!

Tomaat en basilicum: vrienden voor het leven – rauw (gecombineerd met buffelmozzarella!) en ook gegaard. In pastasauzen bijvoorbeeld, maar dus ook in een risotto op basis van carnaroli rijst. Serveertip: leg een handje rucola op een diep bord en verdeel hier de risotto over. Besprenkel met extra vergine (Italiaanse) olijfolie en schaaf er Parmezaanse kaas over.  

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links