Bio producten

RISOTTO & FARROTTO

Farrotto & pompoen

AARDS EN ZOET!

Farrotto – “risotto” van “farro,” Italiaans spelt – gaart snel en net zo makkelijk als risotto van rijst, omdat deze een klein beetje geslepen, “gepareld” is. De farro neemt daardoor ook de overheerlijke smaken goed op die de kruiden, specerijen en (in de hoofdrol) pompoen aan dit gerecht geven. De aardse smaak van farro gaat harmonieus hand in hand met het aardse, bijna zoete karakter van de pompoen.  

Lees meer

Farrotto & aubergines

FRIS EN KRACHTIG!

Aubergines zijn van nature relatief bitter smakende groenten. De bitterheid verdwijnt voor een groot deel wanneer de aubergines gaar zijn. Wat overblijft, is een volle romige groente – die met de aardse en tegelijkertijd frisse smaak, perfect past bij de geparelde farro in deze farrotto.  

Lees meer

Risotto & tomaat en basilicum

VRIENDEN VOOR HET LEVEN!

Tomaat en basilicum: vrienden voor het leven – rauw (gecombineerd met buffelmozzarella!) en ook gegaard. In pastasauzen bijvoorbeeld, maar dus ook in een risotto op basis van carnaroli rijst. Serveertip: leg een handje rucola op een diep bord en verdeel hier de risotto over. Besprenkel met extra vergine (Italiaanse) olijfolie en schaaf er Parmezaanse kaas over.  

Lees meer

Risotto & porcini

DÉ ITALIAANSE PADDENSTOEL ONTMOET DÉ ITALIAANSE RISOTTORIJST!

Eekhoorntjesbrood is de paddenstoel, die gedroogd en gesneden in stukjes, de karakteristieke, aardse en volle smaak geeft aan deze risotto. Verrijkt met wat kruiden en specerijen. Want meer is niet nodig om in een handomdraai een verrukkelijke Piemontese risotto op tafel te zetten.  

Lees meer

Risotto & groene asperges

ASPARAGO PER FAVORE!

In Nederland kennen we groene asperges vooral als de groene variant van de witte – groot en relatief dik. Italianen kennen een veel slankere, subtiel smakende groene asperge, die zo dun is als een boontje. Onze risotto met deze asperges is fris en fruitig en doet denken aan de lente – het seizoen van de groene asperge.  

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links