Eekhoorntjesbrood is de paddenstoel, die gedroogd en gesneden in stukjes, de karakteristieke, aardse en volle smaak geeft aan deze risotto. Verrijkt met wat kruiden en specerijen. Want meer is niet nodig om in een handomdraai een verrukkelijke Piemontese risotto op tafel te zetten.
Lees meer →ITALIAANSE DELICATESSEN
In Nederland kennen we groene asperges vooral als de groene variant van de witte – groot en relatief dik. Italianen kennen een veel slankere, subtiel smakende groene asperge, die zo dun is als een boontje. Onze risotto met deze asperges is fris en fruitig en doet denken aan de lente – het seizoen van de groene asperge.
Lees meer →Gegrilde paprika’s, wie kent ze niet? Bewust mèt velletje want daarin zit juist zoveel smaak en het geeft de gegrilde paprika een mooie bite, maar is zacht tegelijk. We hebben voor jou gegrilde rode en gele paprika’s gemengd in potjes laten verpakken – beiden met hun eigen smaak en door de mooie contrasterende kleuren, zijn ze een feestje om naar te kijken in ieder gerecht en op ieder bord.
Lees meer →Courgette heet “zucchini” in het Italiaans. Het woord alleen al klinkt zacht en smeuïg en dat is precies wat onze gegrilde plakjes courgette zijn: fris, zacht maar met een bite. Als antipasti en door salades, voor bij brood, vlees en vis.
Lees meer →Champignons met hoed en steel gegrild en daarna in olie en een kruidenmelange bewaard: om zo uit het potje op een schaaltje te scheppen voor bij de borrel, als onderdeel van een voorgerecht of als amuse – maar ook om door salades en pasta’s te mengen.
Lees meer →Er zijn heel wat uienrassen. Een Zuid-Italiaanse kleine maar verfijnde variant is enigszins plat en smaakt lekker zoet wanneer je deze gaart. De broers uit Cerignola leerden dat grillen een extra lekker effect heeft op de smaak van de uitjes. Daarmee wordt dit gegrilde uitje ineens een chique hapje, een luxe ingrediënt voor voorgerechtjes, salades en bij gegrilde vlees- en visgerechten. Tip: zet een kommetje cipolle bij een kaasplankje met pittige (harde) kazen!
Lees meer →Aubergines zijn niet bepaald bedoeld om rauw te eten: deze paarse groente heeft een taaie, dikke schil en een bitter vruchtvlees wat echter wonderlijk zacht en romig wordt, wanneer je deze in plakken gesneden grilt. Combineer met een pluk rucola, een lepeltje zontomaatjes tapenade en een plak oude kaas op een meergranenboterham en je broodlunch wordt een jammie en zó klaar sterrenlunch!
Lees meer →Ons paradepaardje. De delicatesse waar Hij en Zij van GreenAge als een blok voor vielen. Gegrilde groenten horen thuis op iedere antipasti tafel en passen bij iedere hartige boterham en salade. Gegrilde artisjokken zijn voor fijnproevers, zelfs voor etensgenieters die niet zo snel artisjokken zullen kiezen. Artisjokken zijn de bloemknoppen (hele grote) van de artisjokplant – een distelsoort. De onderkanten van de dicht op elkaar groeiende bloemblaadjes kun je eten, net als de bloembodem: het artisjokhart. Op het hart […]
Lees meer →Gemaakt van zontomaatjes, basilicum en een melange van zonnebloem- en extra vergine olijfolie. De basis voor een snel pastagerecht, voor op brood en toast en om vegetarische of vis- en vleesgerechten een hartige kick mee te geven.
Lees meer →De klassieker van de twee pesto’s: van basilicum, pijnboompitjes en een mix van zonnebloem- èn extra vergine olijfolie. De meeste pesto’s in potjes zijn gemaakt met alleen zonnebloem- of andere plantaardige olie en met noten in plaats van pijnboompitten. Niet fair en niet jammie volgens ons, tenzij je de saus dan een andere naam geeft. Daarom kiezen wij bewust voor deze ingrediënten, om met recht de naam “pesto” op het potje te kunnen zetten en omdat pesto naar pesto hoort […]
Lees meer →