Bio producten

Artisjokharten – gegrild

DE TROTS VAN GREENAGE – EEN DELICATESSE MET DE HOOFDLETTER D!

 

Ons paradepaardje. De delicatesse waar Hij en Zij van GreenAge als een blok voor vielen. Gegrilde groenten horen thuis op iedere antipasti tafel en passen bij iedere hartige boterham en salade. Gegrilde artisjokken zijn voor fijnproevers, zelfs voor etensgenieters die niet zo snel artisjokken zullen kiezen.
 
Artisjokken zijn de bloemknoppen (hele grote) van de artisjokplant – een distelsoort. De onderkanten van de dicht op elkaar groeiende bloemblaadjes kun je eten, net als de bloembodem: het artisjokhart. Op het hart ligt wat men “hooi”noemt (niet lekker) en wanneer de bloemknop (de artisjok) doorgroeit, is het dit hooi wat een prachtige dieppaarse bloem vormt.
 
Artisjokken zijn er in verschillende (lokale en regionale) varianten en iedere variant heeft unieke eigenschappen, een heel eigen smaak en komt het beste tot zijn recht bij een specifieke bereiding. De oogst van artisjokken is een 7 maanden durend proces en iedere plant brengt zo’n 5 tot 7 artisjokken per seizoen voort. Alle artisjokken oogsten de boeren met de hand: met een scherp mes snijden zij de artisjokken zo’n 20 centimeter onder het kopje af. Wat onze artisjokken uniek maakt op gebied van kleur, geur, smaak en structuur, is dat ze binnen 8 uur na het oogsten al worden verwerkt.

 

Bestel artisjokharten – gegrild

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met artisjokharten – gegrild

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links