Bio producten

ALLE PRODUCTEN

Zwarte olijven (in olie)

VOLGROEID EN DONKER, DIEP VAN SMAAK!

Rijpe, wat kleinere olijven met een volle smaak, wat minder zuur dan de groene variant (groene olijven zijn in feite onrijpe olijven). Onze zwarte olijven (met pit) zijn verrijkt met kruidige olie, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor een mooi bord gemengde antipasti, of in een kommetje bij een aperitief of borrel.  

Lees meer

Kruidige olijvenmix (in olie)

ZO UIT HET POTJE HET LEKKERST!

Groene en zwarte olijven en 5 groene kruiden: peterselie, basilicum, tijm, rozemarijn en oregano. Samen maken zij (in olie) een heerlijk hapje voor bij antipasti, een borrel of aperitief. Waarom kiezen tussen groen en zwart als je ze tegelijk kunt krijgen?  

Lees meer

Olijfschijfjes (in water)

SUPERSNEL, SUPERMAKKELIJK OLIJFJE!

De snelste olijven in ons assortiment, zijn de in schijfjes gesneden groene varianten. Bedoeld voor door salades, in tapenades, over en in pasta’s, risotto’s en pizza. Lekker hoeft nu eenmaal niet moeilijk te zijn.  

Lees meer

Groene olijven zonder pit (in water)

KLEIN & FIJN!

Groen, klein en fijn – ontpit voor jouw gemak. Om zelf tapenade van te maken, over je pizza en door salades en pasta’s te gebruiken.  

Lees meer

Bella di Cerignola – Denominazione di origine protetta

CIAO BELLA!

De grootste groene olijven gaan met gezouten water in een potje. Met pit en al. Dit zijn de koninginnen onder de olijven – fris en vol, groot maar verfijnd van smaak en structuur. We verkopen deze uit de kluiten gewassen parels, onder de naam “Bella di Cerignola” – een door de Europese Unie en wetgeving beschermde naam! Omdat dit synoniem is voor de kwaliteit ervan. Bella di Cerignola eet je bij een aperitief, bij antipasti en bij een borrel.  

Lees meer

Zontomaatjes – half gedroogd

FRIS ZOET, LICHT ZUUR EN ZOUT TEGELIJK!

Voor de half gedroogde variant van onze zontomaatjes, worden tomaatjes van een ovaalvormig ras gebruikt, die wat fruitiger zijn dan de ronde tomaatjes. Direct na de oogst worden deze tomaatjes in vieren gesneden en “half” gedroogd. Daardoor zijn ze wat sappiger, frisser en minder zout dan de zontomaatjes. Bij uitstek geschikt dus om zo te eten of door een salade te mengen, of bij een brood- of warme maaltijd te gebruiken. Tip: Zij van GreenAge pureert deze tomaatjes met wat […]

Lees meer

Zontomaatjes

ZILT & ZONNIG!

Ronde tomaatjes van een typische Zuid-Italiaanse tomatenvariant, worden op hun rijpst geplukt, gewassen met fris helder water en gehalveerd. In de zon drogen ze op lange tafels op het veld waar ze eerst nog aan de plant hingen. Zondrogen maakt dat de tomaatjes diep rood van kleur en intens van smaak zijn. Zontomaatjes noemen wij ze. Je kunt ze zo uit het potje halen en eten bij antipasti of op een boterham met kaas of gedroogde vleeswaren of gevogelte. Maar […]

Lees meer

Knoflookteentjes

ADEMBENEMEND MAKKELIJK EN LEKKER!

Grote bollen knoflook worden direct na de oogst gepeld en schoon gemaakt en met een melange van olie en kruiden in potjes bewaard en gerijpt. Gemarineerde knoflookteentjes zijn het dus eigenlijk en deze zijn bedoeld om zo te eten (voor de echte knoflookliefhebber dus!). Het scherpe van de smaak is eraf, door het marineren zijn ze milder van smaak geworden. Is een hele teen knoflook in je mond stoppen een brug te ver? Geniet dan van het gemak wat ze […]

Lees meer

Kappertjes in zout

STEVIG & ZILT!

Kappertjes in zout bewaard, zijn wat minder bekend en worden minder gebruikt. Onterecht vinden Hij en Zij van GreenAge, want juist gezouten kappertjes zijn lekker stevig en knapperig en geven daardoor een lekkere “bite” aan uiteenlopende gerechten. Het zout spoel je er af en wat overblijft, zijn frisse kappertjes, niet zuur en niet zacht en geschikt om te gebruiken door en over salades, pasta’s, gemengd met fijngehakte goed rijpe tomaatjes en uitjes voor bij vis of vlees en in traditionele […]

Lees meer

Kappertjes in azijn

ZACH & FRISZUUR!

De meeste kappertjes rijpen in een mengsel van azijn en water. Dit maakt de kappertjes friszuur van smaak en relatief zacht. Je gebruikt ze in allerlei hartige gerechten die een “zuurtje” kunnen gebruiken en serveert ze zo uit het potje bij antipasti. Tip: strooi ze over beetgaar gekookte pasta met geweekte rozijnen, makreel en geroosterde pijnboompitjes en maak af met extra vergine olijfolie!   Kappertjes zijn de bloemknopjes van de Capparis Spinosa. Laat je ze doorgroeien en uitbloeien, dan vormen […]

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links