Bio producten

ALLE PRODUCTEN

Hazelnoten geblancheerd 

ZUID-ITALIAANSE VERFIJNING, MAAR DAN BLOOT!

GreenAge haalt hazelnoten uit Italië. En dat is best een beetje bijzonder, want in Italië worden ten eerste zo’n 10 keer minder hazelnoten geteeld dan in Turkije. En ten tweede is het grootste deel van de Italiaanse hazelnoten bestemd voor verwerking tot hazelnoot(chocolade)pasta’s en voor binnenlandse consumptie. Bij GreenAge geven wij echter de voorkeur aan de bijna perfect ronde in Italië geteelde noten en dat heeft vooral te maken met de smaak (die wij verfijnder en gewoon veel meer jammie […]

Lees meer

Hazelnoten RAW 

NOCCIOLE UIT HET ZUIDEN VAN LA BELLA ITALIA!

GreenAge haalt hazelnoten uit Italië. En dat is best een beetje bijzonder, want in Italië worden ten eerste zo’n 10 keer minder hazelnoten geteeld dan in Turkije. En ten tweede is het grootste deel van de Italiaanse hazelnoten bestemd voor verwerking tot hazelnoot(chocolade)pasta’s en voor binnenlandse consumptie. Bij GreenAge geven wij echter de voorkeur aan de bijna perfect ronde in Italië geteelde noten en dat heeft vooral te maken met de smaak (die wij verfijnder en gewoon veel meer jammie […]

Lees meer

Amandelen geblancheerd 

JASJE UIT, ROOMWIT VELLETJE AAN!

Amandelbomen komen van nature voor in het Middellands Zeegebied, waar ze in het voorjaar prachtige wit-roze bloesems dragen. De amandelen zijn eigenlijk de zaden van steenvruchten die uit deze bloesems groeien.   Onze amandelen komen uit Italië, van het eiland Sicilië om precies te zijn. Omdat wij de voorkeur geven aan de delicatere smaak van deze Italiaanse noten ten opzichte van de meestal verkochte Spaanse of Californische amandelen.   Geblancheerde Siciliaanse Tuono Amandelen eet je zo uit het vuistje of […]

Lees meer

Parelcouscous Geroosterd Fregola Sarda Tostata

GEROOSTERD & VOL VAN SMAAK, VOOR DE MEEST BIJZONDERE “RISOTTO”!

Fregola tostata kun je op dezelfde manier gebruiken als de niet geroosterde versie. Op Sardinië zie je fregola tostata echter meestal terug als basis van de lekkerste “risotto’s.” En die vind je er in allerlei smaken: met linzen en pancetta, met erwten en munt, met worst en chili of – heel traditioneel èn onweerstaanbaar jammie – met tomaatjes, salie en Sardijnse schapenkaas! Omdat fregola tostata geroosterd is, blijft de pasta ook wanneer deze wat langer gaart, heerlijk al dente!  

Lees meer

Parelcouscous Fregola Sarda Senatore Cappelli

DE LEKKERSTE PASTA VOOR IN BOUILLONS & SALADES!

Fregola van het historische unieke Senatore Cappelli graan – op Sardinië vind je deze fregolaversie meestal in bouillon-achtige soepen met groenten en / of schaaldieren. Op Sardinië gebruikt “la mama” voor dat laatste het liefst “arselle”, of “vongole” – kleine schelpjes waarvan het eigen vocht, gecombineerd met een scheut witte wijn en wat knoflook een overheerlijke diepe smaak van de zee geeft. Maar natuurlijk kun je fregola als iedere andere pastasoort gebruiken. Al dente gekookte fregola is afgekoeld een prachtige […]

Lees meer

Parelcouscous Fregola Sarda Senatore Cappelli

DE LEKKERSTE PASTA VOOR IN BOUILLONS & SALADES!

Fregola van het historische unieke Senatore Cappelli graan – op Sardinië vind je deze fregolaversie meestal in bouillon-achtige soepen met groenten en / of schaaldieren. Op Sardinië gebruikt “la mama” voor dat laatste het liefst “arselle”, of “vongole” – kleine schelpjes waarvan het eigen vocht, gecombineerd met een scheut witte wijn en wat knoflook een overheerlijke diepe smaak van de zee geeft. Maar natuurlijk kun je fregola als iedere andere pastasoort gebruiken. Al dente gekookte fregola is afgekoeld een prachtige […]

Lees meer

Karwijzaad

KRUIDIGE BROODJES BAKKEN? KLEIN KARWIJTJE, OOK ZONDER HEITJE!

2 jaar geleden zaaide Piet karwij voor ons. Onder de kapucijners. Waarom komen we er dan nu pas mee? Nou, omdat karwij een tweejarige plant is: na het zaaien en ontkiemen, piepen jonge karwijplantjes boven de grond uit om daarna in de winter tot de wortel af te sterven. In het voorjaar groeit uit de wortel opnieuw een plant, maar nu een grote en sterkere versie van 30 tot 60 centimeter hoog, die in mei en juni ook wit-roze schermbloemen, […]

Lees meer

Mosterdzaad (geel) van GreenAge

WIJ WETEN WEL WAAR ALE DE MOSTERD HAALT!

In het hoge noorden van Groningen, grenzend aan de Waddenzee groeien van het voorjaar tot het einde van de zomer gele mosterdplanten op Ale’s zeekleigrond. Ale teelt deze biologische heerlijkheden uit liefde voor jammie en bovendien helpt hij zijn imker-buurman op deze manier aan unieke honing van mosterdbloemen. Die bloemen verschijnen al na ongeveer 6 weken na het zaaien en in augustus begint de oogst: de planten worden gemaaid en “in het zwad” (in rijen) gelegd. Daar mogen ze een […]

Lees meer

Zonnige zadenmix van GreenAge

VEZELRIJKE MIX MET GOUDEN GLOED VAN DE ZON!

Sesamzaadjes, zonnebloempitten en blond lijnzaad zijn de gouden combinatie in onze zonnige zadenmix. Blond lijnzaad heeft dezelfde eigenschappen als het meer gebruikelijke donker bruine lijnzaad, het is alleen lichter van kleur. En iets schaarser dan bruin lijnzaad. Juist daarom is deze mix misschien wel nog mooier! Met zonnige zadenmix verrijk je je smoothies, salades en muesli’s. Combineer met vers fruit in yoghurt voor een vezelrijk ontbijtje of kneed door het deeg wanneer je brood bakt.  

Lees meer

Cacaonibs RAW van GreenAge

100% RAUWE CACAO VOOR WIE ÈCHT PUUR WIL!

Cacaonibs zijn in stukjes gehakte rauwe cacaobonen. Je gebruikt ze door muesli en yoghurt, desserts, in gebak en koekjes. Tip voor een verrassende caramel: rooster cacaonibs (al dan niet met noten samen) in een koekenpan, voeg suiker toe en laat karameliseren – stort op een plaat, laat afkoelen en hak in stukjes voor een verrassende crumble over ijs of bij moelleux au chocolat!   Verwar cacaonibs vooral niet met chocoladestukjes, want cacaonibs zijn onbewerkt, er is geen suiker of vet […]

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links