Bio producten

ALLE PRODUCTEN

Sesamzaad RAW

VAN AFRIKA TOT CHINA – RIJK & RAUW – KLEIN & FIJN!

Oorspronkelijk komt de sesamplant uit Afrika (alle sesam van GreenAge komt uit Ethiopië) en is waarschijnlijk een van de langst geteelde gewassen. In China en het oude verre Oosten wordt sesam gezien als levensverlengend en geestversterkend.   Sesamplanten worden ongeveer een halve tot 1 meter hoog, de (witte) bloemen lijken op vingerhoedjes en wanneer ze zijn uitgebloeid, vormt de kern zich tot een soort langwerpig doosje – vol met sesamzaadjes. Deze zaadjes bevatten onverzadigde vetten (en worden onder meer gebruikt […]

Lees meer

Pompoenpitten RAW

“GREEN AND LEAN” TREAT (EN ZEKER GEEN TRICK!)

Ook de pompoen is een oudgediende binnen het huidige aanbod van voedingsmiddelen: tussen 11.000 tot 9.000 jaar geleden teelden Zuid- en Midden-Amerikaanse volkeren deze groenten al. Vanwege hun voedzame vruchtvlees & steeltoppen (want ook deze kun je van een aantal pompoensoorten eten) & vanwege de oliehoudende zaden. Net als van zonnebloempitten, kun je van pompoenpitten olie persen.   Gedroogde pompoenpitten kun je zo eten of roosteren – uit de hand, door salades & muesli’s maar bijvoorbeeld ook in warme gerechten: […]

Lees meer

Zonnebloempitten RAW

JE ZONNETJES IN HUIS. EN SLA, EN MUESLI. EN BROOD. EN ZO UIT DE HAND. EN…

Velden vol knalgele bloemen, bloemen die hun kopjes meedraaien met de weg die de zon aflegt. Bloemen die hun kopjes laten hangen als het regent om hun binnenkant met zaadjes (pitten) toe te dekken en zo te beschermen tegen vocht en kou. Wie kent ze niet? Al dan niet zelf “in real life” gezien of op foto’s: zonnebloemen. De zaden (pitten) van deze bloemen kennen we als gezonde snack of als verrijker van salades en brood. Al 5000 jaar geleden […]

Lees meer

Quinoa vlokken

PLATGESLAGEN DE MAKKELIJKSTE EN LEKKERSTE!

Quinoavlokken kun je zo door muesli mengen. Er een pap van koken of er soep en sauzen mee binden kan ook, maar wat dacht je van zelfgemaakte (vegetarische) kroketjes die je met deze vlokken paneert? Of gebruik de vlokken juist als basis voor de vulling van deze kroketjes. En wanneer je glutenvrij gebak of brood wilt maken, kun je quinoameel gebruiken maar je kunt ook zelf de vlokken (gedeeltelijk) malen in een keukenmachine. Hoe later je maalt, hoe meer smaak […]

Lees meer

Quinoa gepoft

VOOR JOUW EIGEN AZTEEKSE MUESLI- EN GRANOLACREATIE!

Gepofte quinoa is natuurlijk heerlijk door je yoghurt en als ingrediënt voor zelfgemaakte muesli en granola(bars). Maar je gebruikt het ook over salades en om over een toetje te strooien als crunchy en supermooie versiering. Die heel wat gezonder voor je is dan van die gesuikerde strooisels.  

Lees meer

Teff vlokken

ETHIOPISCHE GLUTENVRIJE VLOKKEN – VEELZIJDIG EN VOEDZAAM!

Teff vlokken gebruik je precies zoals je quinoavlokken gebruikt: zo door je muesli of als basis voor zelfgemaakte muesli of voedzame ontbijtpap. Of gebruik het als bindmiddel voor soepen en sauzen, paneer er kroketjes mee of gebruik het als vulling daarvoor. Ermee bakken kan ook (maal het eventueel nog wat fijner in een keukenmachine).  

Lees meer

Teff gepoft

LIEFDESGRAS VOL CALCIUM EN IJZER!

Gepofte teff gebruik je zoals ieder ander gepoft graan: door muesli, door yoghurt en om je desserts en salades nog mooier en lekkerder te maken. Maak er granolabars van met gepofte quinoa, gedroogd fruit en honing en klaar is je zelfgemaakte glutenvrije energiereep!  

Lees meer

Zwarte sojabonen

WANT BIJ YANG HOORT YIN!

De zwarte sojaboon is net zo gezond als de witte en smaakt ook hetzelfde. Zwarte sojabonen geven een prachtige zwart-paarse kleur af dus je kunt er de mooiste gerechten mee maken, zoet en hartig, koud en warm.   Oorspronkelijk komt de sojaboon uit Azie en nog steeds maakt deze eiwitrijke peulvrucht daar een wezenlijk onderdeel uit van bijna iedere maaltijd. De sojaboon is een van de weinige voedingsmiddelen die 8 essentiele aminozuren bevat. Niet voor niets is de sojaboon de […]

Lees meer

Sojabonen

DE MOEDER VAN TOFU, TEMPEH & SOJASAUS!

Oorspronkelijk komt de sojaboon uit Azie en nog steeds maakt deze eiwitrijke peulvrucht daar een wezenlijk onderdeel uit van bijna iedere maaltijd. De sojaboon is een van de weinige voedingsmiddelen die 8 essentiele aminozuren bevat. Niet voor niets is de sojaboon de meest gebruikte vleesvervanger. Wij kennen sojabonen vooral in verwerkte verschijningen zoals in olie, sojasaus en tofu. Maar ook van de boon zelf maak je verrassende en heerlijke gerechten van. Denk aan: sojaboonkroketjes met chilidip, kruidige soep met witte […]

Lees meer

Limabonen

DE WITTE REUS DER PEULVRUCHTEN!

De reus onder de bonen. Wit en groot en daarom bij uitstek geschikt om beetgaar te koken en heel te laten. Gekookte limabonen kun je af laten koelen en daarna verwerken in allerlei salades (met tonijn, rode ui en een royale scheut extra vergine olijfolie bijvoorbeeld!) maar natuurlijk ook warm in diverse soepen en schotels, zoals blanke chili of cassoulet. Limabonen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika maar tegenwoordig worden ze in praktisch bijna alle bonen-producerende landen geteeld. Ze worden ook wel […]

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links