Bio producten

Sesamzaad RAW

VAN AFRIKA TOT CHINA – RIJK & RAUW – KLEIN & FIJN!

 

Oorspronkelijk komt de sesamplant uit Afrika (alle sesam van GreenAge komt uit Ethiopië) en is waarschijnlijk een van de langst geteelde gewassen. In China en het oude verre Oosten wordt sesam gezien als levensverlengend en geestversterkend.
 
Sesamplanten worden ongeveer een halve tot 1 meter hoog, de (witte) bloemen lijken op vingerhoedjes en wanneer ze zijn uitgebloeid, vormt de kern zich tot een soort langwerpig doosje – vol met sesamzaadjes. Deze zaadjes bevatten onverzadigde vetten (en worden onder meer gebruikt om olie van te persen omdat ze voor 50% uit olie bestaan), veel eiwitten, vezels, vitamine E en B en verschillende mineralen (waaronder magnesium, calcium en fosfor).
 
GreenAge Sesam is RAW en ongepeld – wanneer je ze roostert, krijgen ze een sterkere, nootachtige smaak. Sesamzaadjes zijn een belangrijk ingrediënt voor diverse specerijenmixen (zoals za’atar) en zowel zoete als hartige gerechten. Je gebruikt ze in (zelfgebakken) brood, door muesli’s & granola(bars) en over salades. Als je ze roostert en daarna in de vijzel maalt met grof zeezout, krijg je gomasio – een in Japan (en ver daarbuiten) geliefde smaakmaker.

 

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met sesamzaad

quote

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links