Bio producten

PEULVRUCHTEN

Linzenmix

WAAROM HEBBEN WE DIT NIET EERDER BEDACHT?

Zij van GreenAge maakt graag “Alle-linzen-die-je-in-huis-hebt-soep.” Een kruidige, hartverwarmende linzensoep waarin je de restjes linzen uit je keukenkastje verwerkt. De restjes die te klein zijn om soep van te koken. Maar wanneer je deze restjes allemaal tegelijk gebruikt, maken ze van linzensoep ineens een totaal andere beleving. Rode en gele linzen zullen uit elkaar vallen en geven binding en kleur aan de soep, naast een licht zoete, romige smaak. De Franse, berg-, Beluga en groene linzen blijven heel en verschillen […]

Lees meer

Gele spliterwten

GREENAGE PRESENTEERT: FRIS EN LICHTZOET, DE “LENTE-ERWT”!

Groene spliterwten kennen we allemaal. En dan met name als basis voor Oud-Hollansche of juist een moderne erwtensoep. Spliterwten associeer je al snel en vrijwel alleen met winter. En kou. Maar de groene erwt heeft een geel zusje: de gele erwt is wat milder, frisser en zoeter van smaak. En daarmee bij uitstek geschikt voor een mooi weer versie van de erwtensoep!   Je gebruikt gele spliterwten behalve voor soep, ook voor Mediterraans of Indiaas gekruide (koude of warme) dips […]

Lees meer

Gele linzen

DE JONGSTE EN SNELSTE LINZE UIT DE FAMILIE!

GreenAge verwelkomt de zesde linzensoort in het assortiment: gele linzen! Dit jongste familielid is eveneens het snelste want binnen 10 tot 15 minuten is ze gaar. Gele linzen zijn geslepen en gesplit en dat maakt ze zo makkelijk en snel te bereiden. In de Indiase & Mediterrane keuken kom je tegen in diverse gerechten: van stoofschotel tot soep, van zoete dip tot hartige, pittige spread en in rijst of andere deegwaren.  

Lees meer

Calypsobonen

VERSTOPPEN KAN NIET MEER VOOR DEZE SCHOONHEID VAN BINNEN EN BUITEN!

Calypso betekent “verstopper.” En dat is niet zomaar zo: wie zijn klassiekers kent, kent zeker Homerus’ Odeysseia (ook wel Odyssee genoemd), het verhaal over de 10 jaar durende terugreis van Odysseus na de slag om Troje. Odysseus komt tijdens zijn reis naar huis op het mythische eiland Ogyia terecht, waar de beeldschone nimf Calypso woont. Calypso is de dochter van god Atlas en is op slag verliefd op Odysseus: ze verstopt hem 7 jaar op het eiland en belooft hem […]

Lees meer

Rode kidneybonen

SIN OF CON CARNE, KOUD OF WARM – RODE KIDNEYBONEN ZIJN ALTIJD ROOD. EN RAAK!

Lichtzoete, vol smakende rode kidneybonen danken hun naam aan hun niervormig uiterlijk (kidney = nier in het Nederlands) en komen oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Niets voor niets zijn ze het hoofdbestanddeel van vele gerechten uit deze omgeving. Meest bekend zijn misschien wel chili con of sin (= zonder) carne en taco’s, maar je ziet ze ook in salades en gepureerd tot pittig-zoete “tapenades.”   GreenAge rode kidneybonen week je een nacht en kook je daarna in ongeveer een uurtje […]

Lees meer

Zwarte sojabonen

WANT BIJ YANG HOORT YIN!

De zwarte sojaboon is net zo gezond als de witte en smaakt ook hetzelfde. Zwarte sojabonen geven een prachtige zwart-paarse kleur af dus je kunt er de mooiste gerechten mee maken, zoet en hartig, koud en warm.   Oorspronkelijk komt de sojaboon uit Azie en nog steeds maakt deze eiwitrijke peulvrucht daar een wezenlijk onderdeel uit van bijna iedere maaltijd. De sojaboon is een van de weinige voedingsmiddelen die 8 essentiele aminozuren bevat. Niet voor niets is de sojaboon de […]

Lees meer

Sojabonen

DE MOEDER VAN TOFU, TEMPEH & SOJASAUS!

Oorspronkelijk komt de sojaboon uit Azie en nog steeds maakt deze eiwitrijke peulvrucht daar een wezenlijk onderdeel uit van bijna iedere maaltijd. De sojaboon is een van de weinige voedingsmiddelen die 8 essentiele aminozuren bevat. Niet voor niets is de sojaboon de meest gebruikte vleesvervanger. Wij kennen sojabonen vooral in verwerkte verschijningen zoals in olie, sojasaus en tofu. Maar ook van de boon zelf maak je verrassende en heerlijke gerechten van. Denk aan: sojaboonkroketjes met chilidip, kruidige soep met witte […]

Lees meer

Limabonen

DE WITTE REUS DER PEULVRUCHTEN!

De reus onder de bonen. Wit en groot en daarom bij uitstek geschikt om beetgaar te koken en heel te laten. Gekookte limabonen kun je af laten koelen en daarna verwerken in allerlei salades (met tonijn, rode ui en een royale scheut extra vergine olijfolie bijvoorbeeld!) maar natuurlijk ook warm in diverse soepen en schotels, zoals blanke chili of cassoulet. Limabonen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika maar tegenwoordig worden ze in praktisch bijna alle bonen-producerende landen geteeld. Ze worden ook wel […]

Lees meer

Kapucijners

“VERBODEN REGENDANSJES TE DOEN IN HET NAJAAR!”

Niet zomaar Van Hollandsche Bodem, nee: alléen Van Hollandsche Bodem. De kapucijner is een typisch Hollandse boon (ook al heeft hij qua uiterlijk meer weg van een erwt) en deze vind je dan ook praktisch alleen in Nederland. De kapucijner is het voorbeeld van een gewas wat verdrongen is door “gewonere” erwten en bonen – terwijl eeuwenlang kapucijners op zowat op iedere eettafel in Nederland stonden. Kapucijners zijn een beetje moeilijke peulvruchten voor een boer. Ze brengen stikstof in de […]

Lees meer

Biologische bruine bonen

DE BIOLOGISCHE RETRO BOON VAN DE LAGE LANDEN

In de afgelopen 30 jaar is de landbouwgrond in Nederland waarop bruine bonen geteeld worden, afgenomen van ruim 3500 ha naar 1200 ha. Biologische bruine bonen zijn nog schaarser. Zeeland is de belangrijkste provincie voor de “professionele” bruine bonen teelt en gelukkig, kom je daar nog de traditionele biologische bruine bonen boer tegen. GreenAge heeft voor jou Zeeuwse bruine bonen van uitzonderlijke kwaliteit: niet melig of korrelig maar vol van smaak en ook nog eens relatief snel klaar! Want daarin […]

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links