10-12 stuks | ca. 60 minuten + 3 uur afkoelen | Makkelijk |
Mueslirepen zijn het allerlekkerst wanneer je ze zelf maakt. Prettige bijkomstigheid is dat jij bepaalt wat er allemaal in zit! Goed verpakt blijven ze makkelijk 5 dagen goed, dus wanneer je ze in het weekend maakt, heb je voor de hele werkweek je gezonde & snelle ontbijtje of tussendoortje al klaar! Tip: experimenteer met alle soorten noten, zaden en gedroogd fruit die jij lekker vindt tot je jouw ultieme smaakcombinatie gevonden hebt.
INGREDIËNTEN
- 200 gram havervlokken
- 100 gram GreenAge kokos
- 150 gram grof gehakte pecannoten of amandelen
- 25 gram pompoenpitten
- 5 eetlepels kokosolie
- 275 gram honing
- het sap van ½ limoen
- het merg van ½ vanillestokje (optioneel)
- een snuf zout
- 70 gram GreenAge cranberries
- 70 gram GreenAge vlierbessen
- 70 gram gedroogde abrikozen, fijn gehakt
BEREIDEN
- warm de oven voor op 180 graden
- bekleed een bakplaat met bakpapier
- meng havervlokken, noten, kokos en pompoenpitten, verdeel over de bakplaat en rooster 10-15 minuten in de oven tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren
- haal de plaat uit de oven en verlaag de oventempratuur naar 150 graden
- doe het geroosterde havervlokkenmengsel in een grote kom
- bekleed een bakvorm of braadslede van ca. 20 x 30 cm met bakpapier
- doe kokosolie, limoensap, vanille en zout in een steelpannetje en breng langzaam aan de kook, laat een minuutje zachtjes borrelen en giet het daarna over het havervlokkenmengsel
- strooi het gedroogde fruit erover en meng alles goed door elkaar
- giet het mueslimengsel in de bakvorm
- verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk het mengsel met nat gemaakte vinger enigszins aan
- bak ca. 25-30 minuten in de oven tot het mueslimengsel mooi goudbruin is
- haal de vorm uit de oven en laat minimaal 3 uur afkoelen
- snijd in vierkanten of rechthoekige repen
VARIATIETIP
- gebruik GreenAge bosbessen in plaats van vlierbessen of GreenAge dadelstukjes in plaats van abrikozen
- vervang pompoenpitten door GreenAge zaden & pitten mix
- voeg voor het roosteren een eetlepel sesamzaadjes toe aan het mengsel
- vervang een deel van de honing, bijvoorbeeld de helft5, door agavesiroop of maple syrup of rijststroop of gebruik GreenAge kokosbloesemsuiker