12 porties | ca. 60 minuten + 2 uur afkoelen | Makkelijk |
Krokante muesli maak je heel makkelijk zelf: je neemt havervlokken (of maak een mix van verschillende graanvlokken die je lekker vindt, zoals vlokken van gerst, quinoa, maïs, tarwe, rogge) en roostert ze met wat honing of andere zoet- en krokantmaker goudbruin. Laten afkoelen en mengen met gedroogd fruit van jouw keuze. Natuurlijk kun je ook een (mix van) zaden & pitten gebruiken en diverse noten.
INGREDIËNTEN
- 300 gram havervlokken
- 100 gram GreenAge kokos
- 5 eetlepels kokosolie
- 150 gram grof gehakte amandelen
- het sap van ½ limoen
- het merg van ½ vanillestokje (optioneel)
- een snuf zout
- 100 gram honing (of agave- of rijstsiroop)
- 70 gram GreenAge papaya
- 70 gram GreenAge ananas
- 70 gram GreenAge mango
BEREIDEN
- warm de oven voor op 150 graden
- bekleed een bakplaat met bakpapier
- meng havervlokken, kokos en amandelen in een grote kom
- verwarm kokosolie en honing, limoensap, vanille en zout
- meng voorzichtig maar zorgvuldig door het havervlokkenmengsel zodat alles licht bedekt is met een laagje honing
- verdeel over de bakplaat en rooster 25-30 minuten in de oven tot het mengsel goudbruin gekleurd is – let op: schep het mengsel iedere 5 minuten even om
- haal de plaat uit de oven en laat minimaal 2 uur afkoelen
- snijd het fruit in dunne reepjes en schep voorzichtig door de muesli
- bewaar in een goed afsluitbare bak en zet op een koele, droge plaats weg
- de muesli blijft ongeveer een week goed