12 porties | ca. 60 minuten + 2 uur afkoelen | Makkelijk |
Krokante muesli smaakt nog lekkerder, wanneer je er hazelnoten of rood fruit doorheen mengt. Rood fruit en hazelnoten houden van elkaar – net als van muesli! Varieer met de ingrediënten naar hartenlust en je komt vanzelf tot jouw ideale, heel persoonlijke mueslimix! Tip: meng wat gepofte rijst, quinoa of amaranth door je muesli wanneer je het fruit toevoegt, voor een mooi kleurcontrast en afwisselende bite!
INGREDIËNTEN
- 300 gram havervlokken
- 150 gram grof gehakte hazelnoten
- 5 eetlepels kokosolie
- 100 gram honing (of agave- of rijstsiroop)
- het sap van ½ limoen
- het merg van ½ vanillestokje (optioneel)
- een snuf zout
- 50 gram GreenAge cranberries
- 50 gram GreenAge vlierbessen
- 50 gram GreenAge wilde bosbessen
- 50 gram GreenAge granaatappelpitjes
BEREIDEN
- warm de oven voor op 150 graden
- bekleed een bakplaat met bakpapier
- meng havervlokken en hazelnoten in een grote kom
- verwarm kokosolie en honing, limoensap, vanille en zout
- meng voorzichtig maar zorgvuldig door het havervlokkenmengsel zodat alles licht bedekt is met een laagje honing
- verdeel over de bakplaat en rooster 25-30 minuten in de oven tot het mengsel goudbruin gekleurd is – let op: schep het mengsel iedere 5 minuten even om
- haal de plaat uit de oven en laat minimaal 2 uur afkoelen
- schep het fruit voorzichtig door de muesli
- bewaar in een goed afsluitbare bak en zet op een koele, droge plaats weg
- de muesli blijft ongeveer een week goed