Bio producten

ALLE PRODUCTEN

Couscous – maïs & rijst

LICHT, LUCHTIG, FRIS EN GEEL!

Prachtig geel van prachtige van nature glutenvrije “granen”: rijst & maïs. Verrassend & origineel en zo mooi op je bord!   Traditioneel stoom je couscous in een pan die uit 2 delen bestaat. In het onderste deel zit kokend water. Het bovenste deel is een soort vergiet en zet je daar bovenop. Een couscoussière heet zo’n tweedelige pan en het stomen herhaal je minimaal 3 keer – wel even loswrijven tussendoor. Je kùnt de couscous van GreenAge op deze manier […]

Lees meer

Couscous – kamut

VAN EGYPTE NAAR AMERIKA NAAR IEDERE TAFEL WAAR COUSCOUS OP MAG STAAN!

Couscous van 100% oergraan kamut, voor een volle en bijna romige smaak. Kamut is net als spelt een echt oergraan. Eigenlijk heet het khorasan tarwe (kamut is een handelsnaam). Deze khorasan tarwe mag je pas “kamut” noemen wanneer het biologisch geteeld is. Kamut komt oorspronkelijk uit Egypte. Een Amerikaanse piloot nam in 1949 kamutkorrels mee naar de Verenigde Staten, waar het hem lukte deze oertarwe te telen en sindsdien groeide de bekendheid met dit bijzondere oergraan.   Couscous kom je […]

Lees meer

Couscous – spelt & quinoa

HET NATIONALE VOEDSEL VAN NOORD-AFRIKA OP BASIS VAN 2 OER-WERELDGRANEN

Gemaakt op basis van typisch Europees oergraan spelt en Zuid-Amerikaans oer(pseudo)graan quinoa: het beste van twee werelddelen, het beste van 2 van de beste granen.   In Noord-Afrika beschouwt men couscous – al sinds eeuwen – als nationaal voedsel, zoals pasta dat is voor Italianen en rijst voor Aziaten. Het woord “couscous” is er meestal de aanduiding van een gerecht met groenten en vlees of kip en / of noten, veelal bereid in de traditionele tajine. Daarbuiten is couscous al […]

Lees meer

Couscous – gerst

KSS KSS!

Gerst is een oud graan en onder meer de basis bij het maken van bier. Gerst is gezond: uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bèta-glucaan uit gerst het bloedcholesterolgehalte verlaagt. Daarvoor moet je dan wel dagelijks een portie eten (en dus niet drinken in de vorm van bier!)
Gerst bevat aanzienlijk minder gluten dan bijvoorbeeld tarwe en is daarom niet zo geschikt om brood van te bakken. Voor couscous is gerst echter een ideale smaakvolle en verrassende basis.   Waarom heet […]

Lees meer

Couscous

KEIHARD DE LEKKERSTE

Couscous van GreenAge wordt gemaakt van de beste kwaliteit Italiaanse durum (harde) tarwe. Veelzijdige basis voor salades & tajines en zelfs gebak!   Couscous is in feite pasta. Heel fijne pasta dan. En eigenlijk ontstaan uit pure noodzaak: door de eigenschap die Mediterrane tarwerassen hebben, namelijk dat ze “durum” oftewel, hard zijn. Heel hard. En deze korrels zijn daardoor niet tot fijn meel te malen. Deze gemalen, heel harde tarwe, noemt men ook wel semolina (griesmeel). De houdbaarheid van deze […]

Lees meer

Kamut

EGYPTISCHE WERELDREIZIGER: OEROUD OERLEKKER OERGRAAN!

Kamut is net als spelt een echt oergraan. Eigenlijk heet het khorasan tarwe (kamut is een handelsnaam). Deze khorasan tarwe mag je pas “kamut” noemen wanneer het biologisch geteeld is. Kamut komt oorspronkelijk uit Egypte. Een Amerikaanse piloot nam in 1949 kamutkorrels mee naar de Verenigde Staten, waar het hem lukte deze oertarwe te telen en sindsdien groeide de bekendheid met dit bijzondere oergraan.   Kamut is bijzonder qua smaak (vol, bijna romig), bijzonder mooi om te zien & bijzonder […]

Lees meer

Parelgerst (parelgort)

GRUWEL-IJK LEKKER EN VEELZIJDIG!

Parelgerst is geparelde gerst. Oftewel: gepolijste gerst, het buitenste laagje is eraf geschuurd. Gerst is als het ware de volkoren variant van parelgerst. Parelgerst gaat ook door het leven als (parel) gort.   Traditionele gerechten met gort zijn karnemelkse pap en “watergruwel” van bessensap, kaneel, krenten, rozijnen en gort, parelgerst dus. Deze gerechten klinken misschien niet zo aantrekkelijk maar zijn het absoluut wel, tijd voor een gort-revival vinden wij bij GreenAge! En niet alleen in zoete gerechten. Je gebruikt parelgerst […]

Lees meer

Gerst

CHOLESTEROLVERLAGEND MAAR BOVENAL JAMMIE GRAAN!

Gerst is een oud graan en onder meer de basis bij het maken van bier. Gerst is gezond: uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bèta-glucaan uit gerst het bloedcholesterolgehalte verlaagt. Daarvoor moet je dan wel dagelijks een portie eten (en dus niet drinken in de vorm van bier!)   Gerst bevat aanzienlijk minder gluten dan bijvoorbeeld tarwe en is daarom niet zo geschikt om brood van te bakken. Als gekookte korrel echter, is gerst een bijzonder veelzijdig ingrediënt: maak er […]

Lees meer

Haver

GEEN VLOKKEN MAAR DE VOLLE KORREL: VOOR VOLLE SMAAK EN VOLLE HAVERBELEVING!

De Romeinen gebruikten haver als veevoer, maar ook als medicijn voor mensen. Aan het begin van vorig millennium, zag men haver pas als potentieel onderdeel van de maaltijd. Haver ontwikkelde zich uiteindelijk tot het meest gegeten voedsel in Europa en het haversucces was in Nederland het grootst tijdens de Middeleeuwen.   Dat haver als gezond gezien werd en wordt, komt voornamelijk door de aanwezige bèta-glucanen. Dit zijn unieke oplosbare voedingsvezels die het cholesterolgehalte verlagen bij een consumptie van minimaal 3 […]

Lees meer

Rogge

RUIG NOORD-EUROPEES GRAAN MET EEN DONKERE TEINT!

Rogge eet men van oudsher in Noord-Europa. In Zuid-Europa at men in de tijd van de Romeinen alleen rogge wanneer er voedseltekorten waren. Rogge was en is populair: in Nederland behoorde dit graan rond het eind van de 19e eeuw zelfs tot het hoofdvoedsel van onze voorouders, omdat het toen goedkoper was dan aardappelen. Rogge is bij ons meest bekend vermalen tot meel en gebruikt voor brood.   De korrel zelf is, wanneer je deze gaart, een welkome vezelrijke afwisseling […]

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links