Bio producten

Wilde knoflook – berelekker kruid met een bijzonder verhaal!

GreenAge heeft pinda cashew mix & Notenmix wilde knoflook in het assortiment. Maar wat is wilde knoflook nou precies? GreenAge vertelt het jou!

De Latijnse naam van wilde knoflook is Allium (= look) ursinum (= beer). Het wordt ook wel berelook genoemd en deze naam verwijst naar het oude volksgeloof dat beren die uit hun winterslaap komen, eerst op zoek gaan naar wilde knoflook om van te eten. De Germanen dachten dat beren hun kracht te danken hadden aan het kruid en dat wanneer mensen ervan aten, ze er eveneens berenkracht zouden krijgen. Daslook is ook een veel gehoorde naam en deze komt weer van het verhaal dat dassen hun holen graven onder deze planten.

Wilde knoflook is familie van de ui, bieslook, sjalot, prei en “gewone” knoflook en je kunt de plantjes kopen voor in je tuin bij goed gesorteerde tuin-speciaalzaken. De plant groeit ook in het bos maar mag je niet uitgraven of plukken, ze behoren tot de beschermde flora. Bovendien zie je zo lang de plant niet bloeit, geen verschil met lelietjes van Dalen en deze laatste zijn giftig!

De bladeren van wilde knoflook gebruik je vers en verwerk je rauw of je gaart ze mee in bijvoorbeeld quinoakoekjes. De knoflooksmaak van de bladeren wordt wat milder wanneer de plant gaat bloeien, maar de bloemetjes zijn weer erg decoratief voor je gerechten. En smaken eveneens naar knoflook. Een groot voordeel van het gebruik van wilde in plaats van gewone knoflook is dat je heerlijk kunt genieten van de jammie smaak van knoflook, zonder dat je adem eronder “te lijden” heeft!

Pinda cashew mix – wilde knoflook en Notenmix wilde knoflook van GreenAge maken we met een kruidenmelange van gedroogde wilde knoflookbladeren.

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links