![]() |
![]() |
![]() |
ca. 12 stukken | 60 minuten | Makkelijk |
De combinatie van noten en dadels is klassiek en altijd goed. Het knapperige van de noten en het sappige van de dadels komen in dit volle, kruidige taartje samen tot een harmonieus gebakje. Geef er een flinke dot vers geklopte slagroom met zure room bij voor extra feestelijk genieten!
INGREDIËNTEN
- klontje boter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 300 gram bloem
- 100 ml melk
- ½ theelepel zout
- merg van 1 vanillestokje
- 150 gram GreenAge dadelstukjes (of dadels, fijngehakt)
- 50 gram gehakte walnoten
- 50 gram gehakte hazelnoten
- 50 gram gehalte amandelen
- 3 fijngehakte bolletjes stemgember
- rasp van de schil van een (biologische) onbehandelde sinaasappel
- 4 eetlepels sap van de sinaasappel
- 1 ½ theelepel bakpoeder
- 200 gram bruine suiker
- 180 ml water
- 5 eetlepels boter
- poedersuiker
BEREIDEN
- warm de oven voor op 180 graden
- vet een springvorm met een doorsnede van ca. 22 cm in met een klontje boter
- meng basterdsuiker, bloem, bakpoeder, zout, vanillemerg, sinaasappelrasp
- meng melk en sinaasappelsap erdoor en roer tot slot de noten en dadels door het beslag
- doe bruine suiker, water en boter in een steelpan
- breng aan de kook en laat indikken
- stort het beslag in de vorm en verdeel de karamelsaus erover
- zet de vorm in het midden van de oven
- laat in ca. 45-50 minuten goudbruin garen
- controleer of de taart gaar is door met een satéprikker in het midden van de taart te prikken: als deze er schoon uit komt, is de taart gaar
- laat de taart afkoelen
- bestrooi rijkelijk met poedersuiker