Bio producten

Kokosbloesemsuiker

DE GEZONDSTE SUIKER

KOKOSBLOESEM-NATUUR-2
 
 

Op een verborgen, ver afgelegen eiland van de Filippijnen verzorgen de eilandbewoners de kokospalmen in het oerwoud met liefde. Drie maal per dag halen zij de nectar uit de bloemen, waarna ze de nectar laten kristalliseren. De meest zuivere, beige gekleurde kokosbloesemsuiker van de hoogste kwaliteit is het resultaat. Friszoet en subtiel van smaak die doet denken aan karamel, met fijne kristallen. Je gebruikt kokosbloesemsuiker letterlijk voor alles waarvoor je “gewone” suiker gebruikt en zit bovendien boordevol goede voedingsstoffen als B-vitamines, magnesium, ijzer, zink en kalium.

Kokosbloesemsuiker is (tot zover bekend) de gezondste niet-geraffineerde, niet-gefermenteerde suikers met bovendien een zeer lage glycemische index. Dat betekent dat deze suiker je lang en veel energie geeft zonder de bekende “suikerdip” nadat je de energie hebt verbruikt.

Vrijwel alle kokosbloesemsuiker die je (tot nu toe!) kon kopen, is licht tot donker bruin van kleur. Dat komt doordat er een verbrandingsproces heeft plaatsgevonden: het is arbeidsintensief en duur om de bloesems 3 maal per dag te legen. Dus kiezen de meeste boeren voor 1 keer legen per 2-3 dagen. Daardoor krijgt de nectar de kans om heet te worden in de tropische zon en te fermenteren. Er start dus een verbrandingsproces wat onvermijdelijk zorgt voor verbrandingsbijproducten in de suiker en dat herken je aan de bruine kleur. En aan de smaak, want die heeft niets meer met kokosbloesemsuiker te maken maar lijkt op die van (licht) bruine (basterd)suiker.

Echt “eerlijke” kokosbloesemsuiker kenmerkt zich niet alleen door de lichte kleur maar ook door een friszoete en subtiele smaak die doet denken aan karamel, fijne kristallen die niet aan elkaar plakken en niet naar bruine of lichte basterdsuiker smaken.

Bestel kokosbloesemsuiker

bestel_in_onze_webshop_spicy

Recepten met kokosbloemsuiker

quote quote

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links