Bio producten

Grove zure mosterd zonder suiker

GROVE-ZURE-MOSTERD-ZONDER-SUIKER
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
voor 1 grote pot van ca. 500 ml 10 minuten +
1 dag weken +
3 dagen rijpen
Kinderlijk makkelijk

De persoonlijke favoriet van GreenAge, geweldig op een klassieke bitterbal of bij oude (geiten)kaas! Zelf mosterd maken is kinderachtig eenvoudig. Je moet het alleen wel juist timen wanneer je de mosterd maakt. Vandaag bedenken dat je morgen zelfgemaakte mosterd wilt eten, werkt niet. Mosterd moet rijpen, fermenteren. En dat duurt minimaal een dag of drie maar idealiter een dag of tien.
 
Zelf gemaakte mosterd is 6-8 weken houdbaar in de koelkast, maar als je de mosterd langer houdbaar wilt maken: steriliseer de pot en deksel, doe de mosterd erin, sluit goed af en zet de pot daarna ca. 5 minuten in een pan (rustig) kokend water. Goed af laten koelen. Je mosterd is dan makkelijk een half jaar houdbaar.
 
Je kunt eindeloos variëren met kruiden en azijnsoorten. Kurkuma maakt je mosterd mooi diep geel van kleur, zonder de smaak te beïnvloeden.

INGREDIËNTEN

BEREIDEN

  1. Doe alle ingrediënten in een afsluitbare kom of vershoudbak
  2. Roer alles door elkaar en laat 24 uur weken (niet in de koelkast maar gewoon bij kamertemperatuur)
  3. Vis de plakjes knoflook en rode peper uit de bak
  4. Pureer alle ingrediënten met een staafmixer tot de gewenste dikte, hoe langer je pureert, hoe gladder je mosterd (in plaats van een staafmixer, kun je ook een blender of keukenmachine gebruiken: doe alle ingrediënten in de machine en pureer tot je een grove mosterd hebt (niet langer dan 1-2 minuten)
  5. Doe de mosterd in een schone pot met deksel, laat nog 3 dagen bij kamertemperatuur rijpen (fermenteren)
  6. Zet de pot daarna in de koelkast – de mosterd wordt lekkerder naarmate deze verder rijpt, na 1-2 weken is de smaak optimaal

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links