1 volle flinke jampot | 35 minuten + afkoelen |
Makkelijk |
Zij van GreenAge maakte voor het eerst gomasio toen ze 7 jaar oud was. Zij deed dit samen met / leerde dit van oppas Mirjam die macrobiotisch kookte en gomasio gebruikte als smaakmaker over bijvoorbeeld salades, rijst- en wokgerechten en nog heel veel meer. Gomasio maken is supersimpel, smaakt superjammie èn is supergezond want sesam zit bommetjevol calcium.
INGREDIËNTEN
- 250 gram GreenAge Sesam RAW
- 15 gram zeezout
BEREIDEN
- verhit een koekenpan en doe hierin de sesamzaadjes met het zout
- rooster ze op niet al te hoog vuur totdat ze beginnen te springen & “ploffen”
- roer zachtjes en wacht tot de zaadjes niet meer ploffen – laat ze vooral niet donker worden, want dat zorgt voor een bittere smaak
- laat de zaadjes & het zout afkoelen op een bord
- doe sesam & zout in een vijzel of blender en maal zo fijn als je zelf lekker vindt
- giet alles in een schone, droge (jam)pot of weckpot
- sluit de pot goed af – de gomasio blijft maanden lang goed, maar zal na verloop van tijd wat minder sterk van smaak worden
TIPS
- gebruik 200 gram GreenAge Sesam RAW en 50 gram GreenAge Sesam zwart RAW
- meng een blaadje fijn gebrokkelde nori (= gedroogd flinterdun zeewier) door de gomasio