4 personen | bereidingstijd 30 minuten + 1 uur weken |
Makkelijk |
Spelt is een stoer “oer”graan en een perfecte basis voor frisse bijgerechten zoals deze salade met feta, munt en lente-uitjes. De milde honing-citroendressing met knoflook maakt het af. Voeg voor een leuke variant op dit recept wat geroosterde pecannoten of in citroensap geweekte rozijnen toe!
INGREDIËNTEN
- 200 gram GreenAge spelt
- de blaadjes van een bosje verse munt, grof gehakt
- 6 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 75 gram feta, gebrokkeld
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel honing
- peper en zout
- een scheut extra vergine olijfolie
- sap van 2 tot 3 citroenen
BEREIDEN
- week en kook het spelt volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen
- verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de knoflook
- let op dat de knoflook niet bruin wordt want dan wordt het bitter
- zet de knoflook weg en lat afkoelen
- voeg alle overige ingrediënten toe aan het spelt behalve 1 eetlepel munt, 1 eetlepel lente-uitjes en 1 eetlepel feta
- maak een dressing van honing, citroensap, olijfolie en de knoflook, breng op smaak met peper en zout
- doe de salade in een mooie schaal, besprenkel met de dressing, feta, munt en lente-uitjes