De kerspruim komt oorspronkelijk uit het gebied ten oosten van het Middellandse-Zeegebied tot Midden-Azië en vind je daar terug in diverse gerechten – zo van de boom op de fruitschaal tot in gebak, jam, op sap en ingemaakt in compotes. In Nederland zie je de groen-goud-gele (GOLDEN) tot rose-rood-blauwe (DARK) vrucht steeds vaker. De kerspruim – ook wel mirabel genoemd – lijkt op een grote kers, van het formaat druif tot golfbal, aan een kort steeltje.
In gedroogde vorm, krijg je het beste van wat de kerspruim te bieden heeft: een friszuur schilletje met een dun laagje vruchtvlees: precies het deel waar alle vitaminen in opgeslagen liggen. De friszure smaak maakt dit vruchtje tot een welkome verrijking van je (yoghurt) ontbijt met GreenAge Muesli. Of je kookt ze mee met vers fruit voor zelfgemaakte jams & chutneys, verwerkt ze in (pruimen)taartjes en mengt ze met je andere favoriete ingrediënten door je smoothie.