Bio producten

Sesamzaad gepeld RAW

SESAM OPEN U!

 

Het enige verschil tussen GreenAge Sesam en Sesam gepeld is… dat de jasjes van de gepelde Sesam zijn uitgetrokken. Voor de smaak betekent dat dat deze iets minder intens is en dat maakt gepelde sesam bij uitstek geschikt voor toepassingen waarbij een wat subtielere sesamsmaak gewenst is. Ook is het gepelde zaadje zachter en daarom makkelijker heel fijn te malen.
 
Oorspronkelijk komt de sesamplant uit Afrika (alle sesam van GreenAge komt uit Ethiopië) en is waarschijnlijk een van de langst geteelde gewassen. In China en het oude verre Oosten wordt sesam gezien als levensverlengend en geestversterkend.
 
Sesamplanten worden ongeveer een halve tot 1 meter hoog, de (witte) bloemen lijken op vingerhoedjes en wanneer ze zijn uitgebloeid, vormt de kern zich tot een soort langwerpig doosje – vol met sesamzaadjes. Deze zaadjes bevatten onverzadigde vetten (en worden onder meer gebruikt om olie van te persen omdat ze voor 50% uit olie bestaan), veel eiwitten, vezels, vitamine E en B en verschillende mineralen (waaronder magnesium, calcium en fosfor).

 

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met sesamzaad gepeld

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links