Bio producten

Maanzaad RAW

HOLLANDS BLAUW MAANZAAD, VOLGENS “CULI’S” HET LEKKERSTE MAANZAAD!

 

Eind juli kleurt een van de GreenAge percelen bij Piet prachtig rood / roze en wit. Grote papaverachtige bloemen wuiven mee met de wind en wachten tot bijtjes de bloemen bevruchten, om uit te groeien tot grote zaaddoosjes met daarin blauw maanzaad. Hollands, Gronings blauw maanzaad – door culinaire experts alom gezien als het lekkerste maanzaad wat er bestaat! En GreenAge zou GreenAge niet zijn als wij niet zouden kiezen voor dit unieke gewas, Van Hollandsche Bodem dus.
 
Maanzaad – de zaadjes van kleurige papaverachtige bloemen – bevat behoorlijk wat B-vitaminen en mineralen zoals mangaan, koper, calcium, fosfor en ijzer. Je moet er alleen wel zo’n 50 tot 100 gram van eten om aan waarden te komen die gelijk zijn of hoger liggen dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
 
Nootachtige, licht zoet maanzaad kennen we vooral als versierder en smaakverrijker over brood(jes). In Azië gebruikt zie je maanzaad echter ook door noedels, over wokgroenten en in een omeletje of pannenkoek. Fijngemalen (of heel) is maanzaad een prachtige basis voor diverse soorten gebak, zoals maanzaadstrudel of frisse citroen-maanzaadcakjes: een lust voor het oog en de mond!

 

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met maanzaad

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links