Bio producten

Jasmijn – volkoren

VOLKOREN GEURIG THAIS GRASPLANTJE!

 

Volkoren jasmijnrijst kom je niet zo vaak tegen. En juist daarom zijn wij zo blij dat we je deze rijst kunnen aanbieden! Geuriger & smakelijker dan zilvervlies, en even gezond! Het vliesje zit nog om de rijstkorrel, wat ervoor zorgt dat je meer vezels binnen krijgt. De volkoren variant heeft een wat sterkere smaak en moet iets langer garen dan witte jasmijnrijst.
 
Jasmijn rijst, échte jasmijn rijst, komt uit Thailand. Deze rijstkorrel is lang, glad en zacht en heeft een heerlijk aromatische geur die lijkt op die van “pandan.” Pandan is het groene blad van de schroefpalm die in de Zuidoost-Aziatische keuken wordt gebruikt als smaakmaker voor diverse gerechten. Jasmijn rijst noemt men daarom ook wel pandanrijst. Jasmijn rijst eet je typisch Thais met groene, gele, rode curry en typisch GreenAge: bij ieder gerecht waar de lekkerste rijst bij hoort!
 
In 13.000 voor Christus, in een gebied wat nu in Zuid-Korea ligt, zaaide de prehistorische mens voor het eerst zelf rijst. Rijst is het op één na meest geteelde gras ter wereld. Ja, rijst is een grassoort, maar we noemen het graan. Maarliefst 90% van de wereldproductie van rijst komt uit Azië. Wanneer Thai “tham na” zeggen, gaan ze “rijstvelden doen.” En dat doen er veel, want op ongeveer 55% van de voor landbouw bedoelde grond groeien rijstplantjes.
 
Lees hier meer over GreenAge bio & fairtrade jasmijnrijst

 

Bestel jasmijn – volkoren

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met jasmijn – volkoren

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links