Bio producten

Hennepzaad

NOOTACHTIG ZAADJE VOL SMAAK EN GUNSTIGE VOEDINGSWAARDE!

 

Hennepzaad is niet nieuw. Het wordt al duizenden jaren gebruikt voor verschillende toepassingen: als voedingsmiddel maar ook voor het maken van onder meer textiel (canvas bijvoorbeeld). Het wordt tegenwoordig wel anders bekeken, omdat we ons bewuster zijn van wat we eten en welke gezonde eigenschappen onze voeding heeft.
 
Hennepzaad is in de eerst plaats hartstikke jammie: het heeft een heerlijke nootachtige smaak en leent zich uitstekend voor het verrijken van salades, notenmixen, muesli en smoothies. Ook in warme gerechten is hennepzaad erg lekker trouwens: door of over pasta en risotto bijvoorbeeld. En als je hennepzaad maalt, kun je er prima glutenvrij gebak mee maken.
 
Hennepzaad is rijk aan heel goed verteerbare eiwitten (makkelijker op te nemen door ons lichaam dan bijvoorbeeld de eiwitten uit sojabonen) & aminozuren die ons lijf zelf niet kan aanmaken. Het bevat mineralen zoals magnesium, calcium en ijzer, B- & E vitamines, vitamine C en omega-3 vetzuren maar ook het “anti-oxidant” lecithine.

 

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met hennepzaad

quote

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links