Bio producten

Fattu in Corsica!

OVER HOE OP HET EERSTE GEZICHT KLEINE ONTMOETINGEN MET VREEMDEN KUNNEN LEIDEN TOT NIEUWE FAMILIE

quinoas
 

Het is Februari 2014. Op een ijskoude woensdagmiddag ontmoeten wij Monsieur Antona voor het eerst, in Duitsland op de Biofach in Nürnberg. We hebben die dag wel tientallen confitures en marmelades geproefd maar niets springt er met kop en schouders bovenuit, niets vinden wij zó lekker en bijzonder bovendien, dat we er onze naam aan willen verbinden. Totdat we Charles Antona ontmoeten. In zijn ienie mienie kleine standje, totaal niet opvallend tussen alle grote Franse exhibiteurs. We proeven, knipperen met onze ogen. Huh, wat? Hóe lekker is dit? Kan dit echt? Nadat we zóveel confitures al geproefd hebben? Monsieur Antona vertelt zijn familieverhaal, wat naadloos is verweven met zijn werk: traditionele confitures maken die precies zo smaken als die van zijn oma, zijn “Minnà,” van op Corsica geteeld fruit. We zijn overtuigd: dit is echt het beste wat er is. De premiums van alle premiums. En met een familie- & bedrijfshistorie vol passie, traditie en cultuur. We zijn verliefd en de liefde is wederzijds!

andre
 
 
boerderij2
 

Het is Juni 2016. Twee jaar ging er voorbij sinds onze ontmoeting in Duitsland. In deze twee jaren hebben monsieur Antona en ondergetekende gewerkt aan de recepturen van onze confitures. Wat wij namelijk voor ogen hadden, waren confitures – niet gezoet met suiker. Ook niet gezoet met appel- of druivensap (waar vrijwel alle fruitbeleg-achtige smeersels mee gezoet zijn). Ons ideaal was: aardbeienconfiture gezoet met aardbeiensap. Da’s toch logsich? Denk eens na, hoe vreemd is het, dat er in het gemiddelde potje fruitbeleg 50% aardbeien en 50% appelsap zit?? Monsieur Antona was het roerend met ons eens en het kostte 2 jaar om tot recepturen te komen die het exact gewenste resultaat opleverden: confitures zónder suiker, mét vruchteigen sap, met een confiture-waardige geur – kleur en consistentie, en met de beste smaak die er is. In juni 2016 gaan we kijken hoe dit er dan in de praktijk precies uit ziet, het maken van de confitures maar ook de plantages waar bijvoorbeeld de clémtentines groeien. En we willen het team van monsieur Antona ontmoeten, weten wíe de confitures maakt.

 

Monsieur Antona & zijn assistente Marianne staan pal achter de douanier die onze paspoorten controleert. Een warm welkom valt ons ten dele en prompt zitten we in de auto op weg naar “la cuisine”, de keuken waar de op Corsica wereldberoemde confitures van monsieur Antona gemaakt worden. Van Corsicaans fruit en Corsicaanse kastanjes. 

BETUWE

Met laboratoriumjas en badmuts op mogen we la cuisine betreden. Ieder die we in dit “heiligdom” tegenkomen, krijgt een vaderlijke schouderklop, een warme begroeting en kus van hun “monsieur Antona”. Ze zijn zijn “famille,” misschien niet in bloedlijn, maar des te meer in de gedeelde liefde voor de door hem geteelde vijgen en fruit van bevriende Corsicaanse boeren, de liefde voor écht lekkere confitures en het maken ervan. 
 
BETUWE
 
La cuisine blijkt de voor ons meest geavanceerde cuisine die we ooit zagen. Monsieur Antona hoeft geen “grand bateau,” hij hoeft geen “maison extraordinaire,” monsieur Antona investeert in techniek die de ambachtelijke kwaliteit van zijn confitures in geen enkel opzicht teniet doen, die het werk voor zijn “famille” alleen maar makkelijker en leuker maakt. Dat heeft hij altijd zo gedaan.

 

quinoas
natuurlijk
 

‘s Middags zien we na kilometers rijden met een terrein-pick up de 2000 vijgenbomen, stuk voor stuk door monsieur Antona en zijn rechter hand Patrique geplant. Op de berg waar zijn vader, zijn oom en zijn grootouders begraven liggen. “Ils me regardent quand je travaille ici.”
 
producten_4
 
quinoas
 

We voelen ons heel speciaal, dat monsieur Antona ons hier mee naartoe neemt en behandelt als familie. Dat merken we ook als we de volgende dag met diezelfde terreinwagen dwars door de bush bush naar een woest maar idyllisch strand tegelijk rijden aan de andere kant van de baai, waar je normaal gesproken alleen met je boot komt. Op het strand grillen we vissen en genieten we van de lentezon en de bizar mooie kleur van het water. We maken plannen voor het komende jaar, voor de puntjes op de i!
 
quinoas
jammie
 

April 2017

De allereerste potjes “GreenAge 100% fruitdelicatessen” komen naar Nederland. Een naam die hoort bij producten van dit kaliber, het beste van het beste – ware delicatessen. Exclusief en authentiek. We hebben het gefikst! Het mooie basisassortiment van 5 fruitconfitures is klaar, aangevuld met 2 kastanjedelicatessen: kastanjecrèmes voor op brood of in gebak. En typisch voor Corsica, waar kastanjebomen weelderig groeien. “Fattu in Corsica” prijkt op het label op het mat zwarte dekseltje van de potjes, wat Corsicaans is voor “gemaakt op Corsica.” We zijn trots op dat label, op alle labels in de range. De afzender GreenAge is duidelijk, maar wat een mooie eigentijdse vormgeving heeft onze designer voor ons gemaakt. Alle vertrouwen hebben wij in het succes van de kunstwerkjes van Charles Antona & zijn team, onze Corsicaanse familie. En het is op Corsica waar we dit najaar getuigen gaan zijn van de vijgenoogst en uiteraard gaan we deze ervaring met je delen!

Sascha (Zij) van GreenAge
 
ingemaaid

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links