Bio producten

Artisjokharten

HET DELICATE HART VAN EEN HARDE DISTEL!

 

Voor de artisjokharten (in olie en kruiden) die bedoeld zijn als antipasti (de Italiaanse tapas) of door een salade, gebruikt men artisjokvarianten die eind april / begin mei volgroeid zijn. Kleine kopjes, met malse, zachte harten en dito smaak. Omdat ze binnen 8 uur na de oogst al in de potjes gaan, verrijkt met kruidige olie, maakt dat deze juwelen prachtig blank van kleur zijn en optimaal van smaak.
 
Artisjokken zijn de bloemknoppen (hele grote) van de artisjokplant – een distelsoort. De onderkanten van de dicht op elkaar groeiende bloemblaadjes kun je eten, net als de bloembodem: het artisjokhart. Op het hart ligt wat men “hooi” noemt (niet lekker) en wanneer de bloemknop (de artisjok) doorgroeit, is het dit hooi wat een prachtige dieppaarse bloem vormt.
 
Artisjokken zijn er in verschillende (lokale en regionale) varianten en iedere variant heeft unieke eigenschappen, een heel eigen smaak en komt het beste tot zijn recht bij een specifieke bereiding. De oogst van artisjokken is een 7 maanden durend proces en iedere plant brengt zo’n 5 tot 7 artisjokken per seizoen voort. Alle artisjokken oogsten de boeren met de hand: met een scherp mes snijden zij de artisjokken zo’n 20 centimeter onder het kopje af. Wat onze artisjokken uniek maakt op gebied van kleur, geur, smaak en structuur, is dat ze binnen 8 uur na het oogsten al worden verwerkt.

 

Bestel artisjokharten

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met artisjokharten

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links