20 stuks | 35 minuten | Makkelijk |
“Oatmeal”, oftewel “havermout.” De Engelsen en Amerikanen maken er al jaren cookies van. En dat kunnen wij ook natuurlijk. In dit recept verrijken we de cookies met hazelnoten en cranberries, maar je kunt natuurlijk iedere noot en ieder (klein) gedroogd fruitje kiezen wat je wilt!
INGREDIËNTEN
- 275 gr havervlokken
- 225 gr speltbloem
- 100 gr GreenAge hazelnoten geblancheerd – grof gemalen
- 100 gr GreenAge cranberries
- 3 eieren
- 200 gr GreenAge kokosbloesemsuiker
- 125 ml koud geperste zonnebloemolie of milde olijfolie
- 1 volle theelepel kaneel
- rasp van ½ sinaasappel
- flinke snuf zout
- snuf peper
- ½ theelepel baking soda
BEREIDEN
- Warm de oven voor op 170 graden
- Meng alle ingrediënten in een mengkom tot een samenhangend deeg
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er 20 “hoopjes” deeg op en druk ze enigszins aan → perfect rond maken, hoeft niet
- Bak de cookies in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin, ze zijn klaar als je er met je vinger op drukt en de cookie een beetje meeveert
- Haal de cookies uit de oven en laat ze volledig afkoelen.